Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Nogomet kot vsak drug posel: kaj imajo skupnega Xavi, Klopp in Kek?

Matjaž Kek in predsednik NZS Radenko Mijatović sta si nedavno segla v roke, cilj je znan, uvrstitev na zgodovinsko razširjeno svetovno prvenstvo leta 2026.
Predsednik NZS Radenko Mijatović in selektor Matjaž Kek sta pričakovano podaljšala sodelovanje najmanj do konca leta 2025. FOTO: Jože Suhadolnik
Predsednik NZS Radenko Mijatović in selektor Matjaž Kek sta pričakovano podaljšala sodelovanje najmanj do konca leta 2025. FOTO: Jože Suhadolnik
25. 2. 2024 | 06:00
6:09

V nadaljevanju preberite:

Nogomet je le ena od gospodarskih panog, v gospodarstvu in podjetništvu pa je formula za uspeh znana in jo akterji pogosto izpostavljajo: če odmislimo »vpletanje države v posel«, imajo v mislih predvsem »predvidljivo poslovno okolje« v najširšem smislu. Zadeva deluje podobno tudi pri nas, tudi v reprezentanci A poznamo več različnih primerov, ki potrjujejo tezo.

Ko so reprezentanti v nekem obdobju »predvidevali in pričakovali«, da bo selektor Srečko Katanec – prišel je sredi kvalifikacij za SP 2014 – končal mandat na čelu Slovenije, mu je tedanji predsednik NZS Aleksander Čeferin podaljšal pogodbo še za ene kvalifikacije. Učinek je bil viden. Splača se pogledati stožiški tekmi s Slovaško in Anglijo iz oktobra leta 2016. To je bil eden od najboljših delovnih tednov, ki jih je kadarkoli sestavila skupaj slovenska selekcija A.

»Potem ko sem razkril, da po koncu sezone odhajam s klopi Barcelone, je Robert Lewandowski začel zabijati gole in izjemno izboljšal formo. Prispeval je več odločilnih golov za Barço. Robert je rojeni vodja in za nas pomeni zelo veliko.« Tako je razmišljal Barcelonin trener Xavi po gostovanju v Neaplju. Kateri primeri pri nas in na tujem so podobno zgovorni in zakaj je to pomembno?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine