Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Celjani visoko odpravili Turke, do zmage tudi Olimpija

Varovanci Alberta Riere so dosegli prvo zmago v Uefini konferenčni ligi, uspešni tudi ljubljanski nogometaši.
Nogometaši Olimpije so bili boljši od igralcev avstrijskega moštva LASK. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Olimpije so bili boljši od igralcev avstrijskega moštva LASK. FOTO: Leon Vidic/Delo
M. Š., STA
24. 10. 2024 | 20:55
24. 10. 2024 | 23:43
5:34

Celjski nogometaši so v drugem kolu konferenčne lige pred svojimi navijači kar s 5:1 (3:0) odpravili igralce turškega kluba Bašakšehir. To je njihova prva zmaga v tem tekmovanju, potem ko so uvodoma v gosteh z 1:3 klonili proti nogometašem Vitorie iz Guimaraesa. Sanjski večer slovenskih klubov v Evropi je zaokrožila Olimpija, ki je bila v Stožicah z 2:0 (1:0) boljša od avstrijske zasedbe LASK.

Ljubljančane je v 14. minuti v vodstvo popeljal Alejandro Blanco, zmago zeleno-belih pa je v 81. minuti potrdil Pedro Lucas. Olimpija je do treh točk prišla s pametno in taktično zrelo igro. Posest je prepustila tekmecem, sama pa bila nevarna v nasprotnih napadih. Večkrat se je izkazal tudi domači vratar Matevž Vidovšek, predvsem v prvem polčasu je imel eno čudežno obrambo.

Olimpijo je v vodstvo popeljal Alejandro Blanco. FOTO: Leon Vidic/Delo
Olimpijo je v vodstvo popeljal Alejandro Blanco. FOTO: Leon Vidic/Delo

»Lahko rečem, da smo danes pokazali karakter, srčnost, borbenost. Pokazali smo, da smo boljši kot LASK. Bravo fantom in celotnemu štabu za tole zmago. Sledili smo našim načrtom že od začetka tedna, ki smo jih pripravljali s trenerji in na koncu je nagrada. Neverjetno, koliko ljudi in navijanja je bilo. Veliko lažje je igrati na takšnem prizorišču. Zmaga je zelo pomembna in zelo dobra popotnica za naslednjo tekmo v konferenčni ligi,« je bil vesel Marko Ristić.

V naslednjem krogu bo Olimpija, ki je danes še dvakrat zadela okvir vrat, gostovala v Helsinkih. Tekma s HJK, ki je danes z 1:0 ugnal Dinamo Minsk, bo v finski metropoli 7. novembra.

Nogometaši Celja so se veselili visoke zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Celja so se veselili visoke zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo

Sešlar: Lahko bi bilo tudi 10:1 

V Celju so v prvem polčasu dvoboja za domačo ekipo v polno zadeli Tamar Svetlin (v 5. minuti), Ivan Brnić (30.) in Svit Sešlar (34.), v drugem pa se je dvakrat med strelce vpisal še Armandas Kučys (51. in 77.). Vmes je za turško zasedbo znižal Dimitrios Pelkas (75.).

»Za prvo evropsko tekmo v Celju bi si težko želeli lepši izid. Navijačem smo dali to, po kar so prišli. Sicer pa so bili tekmeci odprti, bilo je veliko prostora, imeli smo veliko priložnosti, lahko bi bilo tudi 10:1, če bi zadeli vse. Odigrali smo res dobro tekmo. Vedeli smo, da so, ko izgubijo žogo, odprti po bočnih položajih. To smo izkoriščali in tako smo dosegli tudi vseh pet zadetkov. Vitoria je bila res boljša od nas na prvi tekmi, ampak danes smo pokazali, da smo lahko tudi mi boljši, da lahko igramo z vsakim in da bomo še osvajali točke,« je napovedal Svit Sešlar.

Celjani imajo tako po dveh tekmah ligaškega dela konferenčne lige tri točke. Čakajo jih še štirje dvoboji, v tretjem kolu bodo 7. novembra gostovali pri Betisu.

Nato bodo 28. novembra gostili Jagiellonio slovenskega nogometaša Dušana Stojinovića, v petem kolu bodo 12. decembra gostovali pri Pafosu na Cipru, v zadnjem krogu ligaškega dela pa bodo 19. decembra doma igrali še proti valižanskim The New Saints.

   

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine