Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nova zmaga Leipziga, Benjamin zamenjal Benjamina

»Rdeči biki« so v sedmem kolu nemškega prvenstva v gosteh premagali nogometaše Mainza. Trojček Harryja Kana za visoko zmago Bayerna.
Benjamin Šeško (desno) se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce. FOTO: Heiko Becker/Reuters
Benjamin Šeško (desno) se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce. FOTO: Heiko Becker/Reuters
19. 10. 2024 | 17:38
19. 10. 2024 | 20:24
2:09

Nogometaši Leipziga ostajajo v še neporaženi v tej sezoni elitne nemške lige. V sedmem kolu so Benjamin Šeško & Co. v gosteh z 2:0 (2:0) premagali igralce Mainza.

»Rdeče bike« je v 20. minuti v vodstvo popeljal Nizozemec Xavi Simons, sedemnajst minut pozneje pa je na 2:0 povišal Madžar Willi Orban. To je bil – kot se je izkazalo pozneje – tudi končni izid, saj se rezultat na semaforju ni več spremenil.

Šeško, ki se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, je igral do 73. minute, ko ga je zamenjal nemški soimenjak Benjamin Henrichs. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je zacelil poškodbo prepon, je na igrišče pritekel v 56. minuti – namesto Malijca Amadouja Haidare.

Harry Kane je spet zablestel v vsem sijaju. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters
Harry Kane je spet zablestel v vsem sijaju. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters

Visoka zmaga Bayerna

Nogometaši Bayerja, ki branijo naslov nemških prvakov, so pred svojimi navijači v Leverkusnu z 2:1 (1:1) ugnali igralce frankfurtskega Eintrachta. Strelca za »lekarnarje« sta bila Robert Andrich (25.) in Victor Boniface (72.), častni gol za goste pa je z bele točke v 16. minuti dosegel Egipčan Omar Marmoush, ki z devetimi zadetki vodi na lestvici strelcev v bundesligi. 

Zvezdniki münchenskega Bayerna pa so s 4:0 (0:0) odpravili nogometaše Stuttgarta. Tri gole je zabil angleški as Harry Kane (v 57., 60. in 80. minuti), četrtega pa je dodal Francoz Kingsley Coman (89.). Bavarci so tako spet skočili na vrh lestvice – tik pred Leipzig, s katerim so sicer poravnani po točkah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine