Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Carlo Ancelotti zdaj v lov za 103. zmago

Trener madridskega Reala je po zmagah (102) v ligi prvakov ujel Alexa Fergusona. Štirikrat je že bil evropski klubski prvak kot trener, dvakrat kot igralec.
Carlu Ancelottiju gre pri madridskem Realu vse kot po maslu. FOTO: Juan Medina/Reuters
Carlu Ancelottiju gre pri madridskem Realu vse kot po maslu. FOTO: Juan Medina/Reuters
G. N., STA
3. 11. 2022 | 09:49
3. 11. 2022 | 09:54
2:00

Italijanskega nogometnega trenerja Carla Ancelottija  le še zmaga loči od nespronega kralja v ligi prvakov. Po zmagi madridskega Reala v ligi prvakov nad škotskim Celticom s 5:1 se je izenačil po številu zmag v tem tekmovanju z nekdanjim trenerjem Manchester Uniteda Alexom Fergusonom. To je bila že 102. zmaga italijanskega trenerja v ligi prvakov, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Za Real sta v prvem polčasu iz enajstmetrovke zadela Hrvat Luka Modrić in Brazilec Rodrygo. V drugem polčasu so zmago na domačem stadionu Santiago Bernabeu potrdili še Marco Asensio, Vinicius Junior in Federico Valverde. Za Celtic je edini gol dosegel Jota, v prvem delu pa je Thibaut Courtois ubranil enajstmetrovko Josipu Juranoviću.

»Gremo po 200 zmag. Z veseljem to storim tukaj v Madridu,« je po svoji 102. trenerski zmagi v ligi prvakov dejal Ancelotti. »Veliko tekem je bilo na klopi. Mislim, da sem se dobro odrezal,« je dodal 63-letni Italijan, ki pa je slavnega Škota že zdavnaj presegel po zmagah v najmočnejšem klubskem tekmovanju, saj je osvojil kar štiri lovorike, dve na Milanovi klopi in dve na Realovi. Z Milanom je bil tudi dvakrat najboljši kot igralec.

Evropski prvaki so še tretjič zapored končali na vrhu svoje skupine v ligi prvakov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine