Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bravo v zadnjem hipu do treh točk proti Celju

Ljubljančani so z enajstmetrovko kaznovali nespameten prekršek Maja Mittendorferja.
Bravo je po treh remijih le prišel do zmage. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Bravo je po treh remijih le prišel do zmage. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
STA, B. E.
6. 8. 2021 | 20:09
6. 8. 2021 | 20:11
2:09
Nogometaši Brava so na prvi tekmi 4. kola Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1). Dolgo je sicer kazalo, da bodo Celjani prekinili niz treh porazov proti Bravu. Toda tik pred koncem si je njihov mladi branilec Maj Mittendorfer privoščil nespameten prekršek in zakrivil najstrožjo kazen za odločitev v dvoboju, ki sta ga obe moštvi končali s po desetimi igralci. Bravo je tako po treh remijih prišel do zmage, Celjani pa imajo ob zmagi zdaj tri poraze.

Domači trener Dejan Grabić je takoj po prihodu v klub v prvo enajsterico uvrstil Gregorja Bajdeta, ki je imel v uvodu tekme eno (pol)priložnost, a je ostalo pri začetnem izidu. Prav Bajde je malce pozneje naredil oster prekršek nad Mićom Kuzmanovićem. Celjski napadalec je moral zaradi poškodbe zapustiti igro, prav tako pa Bajde, ki je po pregledu z VAR dobil rdeči karton.

Celjani so z igralcem več pričakovano prevzeli pobudo in v 32. minuti prešli v vodstvo. V kazenskem prostoru je do strela prišel Tamar Svetlin in matiral Igorja Vekića. Po mirnejšem uvodu drugega polčasa je v 59. minuti tudi Celje ostalo le z deseterico na igrišču, saj je David Zec hitro dobil dva rumena kartona. Bravo je nato zaigral pogumneje, v 70. minuti je tudi zadel prek Martina Kramariča. V 89. minuti pa je Mittendorfer spravil svojo ekipo v dodatno zadrego, ko je s hrbta potisnil Amarja Memića v kazenskem prostoru. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Kramarič.
 

Pari 4. kola Prve lige Telemach

Bravo : Celje 2:1 (Kramarič 70., 90./11 m; Svetlin 32.)
Kalcer Radomlje – Maribor sobota ob 20.15
CB24 Tabor – Olimpija nedelja ob 17.00
Aluminij – Mura nedelja ob 20.15
Koper – Domžale preloženo

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine