Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija je ohranila stik z vodilnimi Celjani

V nedeljskem finišu 7. kola slovenske nogometne lige so ljubljanski zeleno-beli osvojili vse tri točke v Murski Soboti.
Olimpijini nogometaši so se vrnili v zmagovalne tirnice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Olimpijini nogometaši so se vrnili v zmagovalne tirnice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R., STA
2. 9. 2023 | 17:48
3. 9. 2023 | 22:29
8:22

Današnji paket tekem 7. kola 1. SNL sta z neodločenim izidom odprla Rogaška in Radomlje. Zatem so Celjani z 2:0 (1:0) premagali Mariborčane, za konec pa je Olimpija v gosteh ugnala Muro s 3:1 (1:1).

Olimpija se je vrnila v zmagovalne tirnice. Dobršen del tekme je prevladovala, z napakami pa Muri omogočila, da je bila dolgo v boju za točkovni izkupiček. Že v 20. minuti je nenadoma streljal Rui Pedro, ki je na dobrih desetih metrih neoviran dobil žogo malce na levi strani in jo poslal v nasprotni zgornji kot za vodstvo Olimpije.

Mura je hitro odgovorila. Rui Pedro je v 27. minuti slabo podal žogo nazaj proti svojim branilcem, dobil jo je Amadej Maroša in jo poslal Dardanu Shabanhaxhaju, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:1. To je bila zadnja nevarna akcija v precej umirjenem prvem polčasu.

V 53. minuti je imel Timi Max Elšnik izjemno priložnost za novo vodstvo Ljubljančanov, sam je bil v kazenskem prostoru, a na koncu mu je veselje preprečil Kobie Morris. Klemen Mihelak je z dobro obrambo preprečil zadetek Lucasu po strelu z glavo iz bližine, takoj zatem pa je še enkrat dobro ukrepal po novem Olimpijinem poskusu v 55. minuti.

Pritisk je Olimpiji prinesel najstrožjo kazen po prekršku nad Ivanom Posavcem, v 65. minuti je bil Elšnik zanesljiv izvajalec. Tekmo je dokončno odločil Mustafa Nukić, ki je v 85. minuti izkoristil tretji zaporedni strel Ljubljančanov v enem napadu.

Nogometaši Celja so se veselili nove zmage. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed
Nogometaši Celja so se veselili nove zmage. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed

Celjani premagali tudi Mariborčane

Na dvoboju v Celju so pri obeh manjkali nekateri nosilci, med njimi pri gostiteljih Denis Popović, pri Mariboru pa Martin Milec, je pa v vijoličnem dresu debitiral napadalec Erico Castro. Prvo nevarnejšo akcijo so v osmi minuti izpeljali Celjani, končala se je s kotom po strelu Luke Bobičanca z dobrih desetih metrov. V vodstvo so prešli štiri minute pozneje, ko je Aljoša Matko podal z desne strani in našel Žana Karničnika, ta pa je spretno z glavo zadel za 1:0.

Ob koncu polčasa so gosti zahtevali enajstmetrovko, ko je žoga v roko zadela Marka Zabukovnika, vendar je imel obe ob telesu in za hrbtom, tako da do strela z bele točke ni prišlo. Na koncu so sodniki dosodili celo prepovedan položaj.

V drugem polčasu je najprej Jan Repas neuspešno poskusil z 20 metrov, v 57. minuti pa je pri Celju od daleč streljal Luka Bobičanec, Jug pa je žogo odbil. Damir Krznar je napad osvežil z Josipom Iličićem in Beharjem Feto. V 84. minuti je Iličić prišel do prefinjenega strela v kazenskem prostoru Celja, a je zadel le vratnico. Nekaj trenutkov pozneje je imel Marin Laušić novo lepo priložnost za goste, vendar je z volejem z enajstih metrov meril preveč po sredini.

Na drugem koncu igrišča je v 87. minuti Matko spet namučil Juga, v 92. pa je učinkovito končal lepo akcijo domače ekipe za svoj peti gol sezone in prvo mesto na strelski lestvici.

Umaknili svojo grožnjo

Slatinčani so po burnih dogodkih zaradi odločitev Nogometne zveze Slovenije, da neodigrano tekmo Koper – Rogaška registrira s 3:0 umaknili grožnjo o izstopu iz lige in le odigrali tekmo. Še prej je odstopil predsednik kluba Bojan Jeršečič. Tekma med Rogaško in moštvom iz Radomelj se je razpletla z neodločenim izidom 1:1. V Krškem je bilo na tekmi prvič nevarneje v 13. minuti, a so gosti blokirali dva zaporedna strela črno-belih. So pa Radomljani povedli v 22. minuti, ko je Madžid Šošić prišel do strela z 20 metrov, malce z desne strani je žogo z nizkim strelom poslal ob bližnji vratnici v mrežo za 1:0.

Slatinčani so se trudili izenačiti, imeli so tudi pobudo na zelenici, toda zadnje podaje praviloma niso našle pravih naslovnikov. V 36. minuti je na drugi strani Dejan Vokić žogo poslal malo mimo vrat s prostega strela, v 41. pa je sledilo izenačenje, ko je Thalisson po dvojni podaji z Alenom Korošcem prišel pred vrata gostov in zadel za 1:1.

Bravo zanesljivo

Nogometaši Brava so v prvi tekmi 7. kola 1. SNL premagali Aluminij z 2:0 (1:0). Kidričani so že v tretji minuti srečanja sicer zadeli, potem ko je bil po podaji iz kota z desne strani z glavo uspešen Tin Martić. Čeravno se je zdelo, da je bilo z zadetkom vse v redu, so sodniki več kot pet minut pregledovali posnetek in na koncu ugotovili, da je šlo za prepovedan položaj.

Pozneje si ekipi nista priigrali kakšnega posebej nevarnega strela, čeprav so za to bile priložnosti tudi v obliki kakšnega prostega strela iz ugodnega položaja. V 36. minuti pa so domači povedli, potem ko je najprej Samo Pridgar obranil poskus Mateja Poplatnika, odbito žogo pa je v mrežo za svoj prvoligaški prvenec pospravil Gal Puconja.

Nogometaš Brava Gal Puconja je zabil svoj prvoligaški prvenec. FOTO: Facebook
Nogometaš Brava Gal Puconja je zabil svoj prvoligaški prvenec. FOTO: Facebook

V uvodu drugega polčasa je bilo sicer nekaj razburljivih dogodkov, a brez prave nevarnosti za enega ali drugega vratarja. So pa gosti v 59. minuti zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru ob Maru Katiniću padel Gašper Jovan, a neuspešno. V 73. minuti je nase opozoril Poplatnik, vendar je žoga končala v rokah Pridgarja.

Še v isti minuti pa je Bravo podvojil prednost, potem ko je z roba kazenskega prostora zadel Gašper Trdin. Malce pozneje je Jakoslav Stanković storil prekršek, preden je žogo poslal v mrežo, v 83. minuti pa so bili nevarni tudi gostje, ko je Jovan poskusil z roba kazenskega prostora, Matija Orbanić pa je žogo odbil v kot.

Maks Barišić je v Domžalah prvi zadel za Koper. FOTO: Daniel Škerjanc
Maks Barišić je v Domžalah prvi zadel za Koper. FOTO: Daniel Škerjanc

Podjetnejši gostje

Nogometaši Domžal so izgubili proti Kopru z 1:2 (1:1). Koprčani, ki so v Domžale prišli tudi z novo okrepitvijo, kazahstanskim reprezentantom Ramazanom Orazovom, so ob dokaj napadalno usmerjeni začetni postavi hitro povedli, drugi zadetek v sezoni je dosegel Maks Barišić, ko je ob neodločnem Elmedinu Fazliću zadel z diagonalnim strelom z leve strani.

V 29. minuti so bili Koprčani blizu novemu zadetku, po kotu z desne strani je na drugi vratnici z glavo poskusil Matej Palčič, a zadel le nasprotno vratnico. Natančnejši pa je bil Nik Omladič v 40. minuti, ko je tik ob vratnici zadel z 18 metrov, vendar je sodnik po pregledu posnetka gol razveljavil zaradi predhodnega prekrška Bedeja Osujija.

Je pa obveljal domžalski v 43. minuti, ko je podajo Danijela Šturma z leve strani z lepim strelom z glavo izkoristil Jan Đapo. V 50. minuti je gostujoči vratar Jan Koprivec dobro posredoval po strelu z glavo iz bližine, saj so v uvodnih minutah drugega polčasa odločneje začeli domači igralci. Je pa Koper vse bolj pogledoval proti tekmečevemu golu in v 62. minuti je po Omladičevi podaji iz kota z leve strani z glavo zadel Palčič.

Izidi 7. kola:

sobota:

Bravo – Aluminij 2:0 (Puconja 36., Trdin 73.)

Domžale – Koper 1:2 (Đapo 43.; Barišić 4., Palčič 62.)

nedelja:

Rogaška – Kalcer Radomlje 1:1 (Thalisson 41.; Šošić 22.; rdeči karton: Šošić 97.)

Celje – Maribor 2:0 (Karničnik 12., Matko 92.)

Mura – Olimpija 1:3 (Shabanhaxhaj 27; Rui Pedro 20, Elšnik 65./11-m, Nukić 85.)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine