Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bili bi neresni, če Gajser ne bi bil kandidat za trenerja

Po odstavitvi Oliverja Bogatinova in Maura Camoranesija imata pri vijoličnih vajeti v rokah bivši igralec Marko Šuler in pomočnik trenerja Saša Gajser.
Saša Gajser in Oliver Bogatinov sta v prvem delu sezone s skupnimi močmi vodila prvo tekmo proti Domžalam pred prihodom Maura Camoranesija. FOTO: Leon Vidic/Delo
Saša Gajser in Oliver Bogatinov sta v prvem delu sezone s skupnimi močmi vodila prvo tekmo proti Domžalam pred prihodom Maura Camoranesija. FOTO: Leon Vidic/Delo
24. 2. 2021 | 20:02
24. 2. 2021 | 20:03
6:13
Kot strela z jasnega je NK Maribor v torek zvečer presenetil slovensko nogometno javnost s sporočilom, da se je razšel s športnim direktorjem Oliverjem Bogatinovom in trenerjem Maurom Camoranesijem. Nov zasuk v mariborski športni politiki je na vrh piramide izstrelil Bogatinovega pomočnika in povezovalca med vodstvom kluba ter športnim delom Marka Šulerja.

Včerajšnjo tekmo proti CB24 Taboru je v vlogi trenerja izpeljal Saša Gajser. Dolgoletni vojak v službi kluba z Mladinske ulice si je po prvi in visoki zmagi po štirih zaporednih porazih v Sežani zaslužil tudi sobotni derbi proti Olimpiji. Morda še več.

»Brez razmišljanja,« je odkrito in brez pomisleka potrdil željo o samostojni trenerski vlogi nekdanji 47-letni reprezentant.
Marko ŠŠuler je novi šef mariborske športne politike. FOTO: Leon Vidic/Delo
Marko ŠŠuler je novi šef mariborske športne politike. FOTO: Leon Vidic/Delo


Gajser je v Sežani začel dvoboj z izkušeno enajsterico, ki je rutinsko izpeljala uvodnih dvajset minut, zaključil z mlajšo in učinkovito: dva gola rezervista Jana Mlakarja in eden Jana Repasa so bili dodana vrednost. So Gajserjeve odločitve že prepričale športnega direktorja Marka Šulerja?

»Bili bi neresni, če ne bi bil eni od najresnejših kandidatov,« je dala slutiti nova igralska in strokovna metla vijoličnih in dodal: »Po derbiju bomo potrdili novega trenerja.«


Skupni imenovalec Maribora in Olimpije je Celje


Olimpija oziroma njen predsednik Milan Mandarić je lansko leto odstavil trenerja Safeta Hadžića po porazu proti Celju. Olimpija je bila kljub porazu na prvem mestu in je imela še vedno največ možnosti za naslov prvaka. Maribor je ponovil Mandarića in kadrovski cunami izvedel po porazu proti prvaku – Celju.

Maribor po lanskem odhodu enega od glavnih ustvarjalcev športnega čudeža izpod Kalvarije v prejšnjem desetletju Zlatka Zahovića – zanimivo, odšel je po porazu z Bravom, ki je lani takoj po Hadžićevi menjavi Olimpiji nasul pet golov – še išče rdečo nit. Ali jo je s Camoranesijem izgubil ali pa je bila njegova igralna filozofija nesprejemljiva, bodo hitro razkrile naslednje tekme. Ali pa je šlo za zmotno presojo o potencialih moštva, ki ima za seboj tudi pripravljalno in zdravstveno kalvarijo nekaterih pomembnih prvokategornikov.

Velja še omeniti, da je Maribor v drugem delu sezone »izgubil« štiri točke ali osvojil dve proti najboljšima v letu 2021 – Domžalam in Bravu. Prvak pa tudi nekaj velja.

Vrsto let nepogrešljivi pomočnik v mariborskem strokovnem štabu Saša Gajser (desno on Zlatku Zahoviću) je odlično zložil vijolični zmagovalni mozaik v Sežani. Foto Tadej Regent Foto Aleš Černivec
Vrsto let nepogrešljivi pomočnik v mariborskem strokovnem štabu Saša Gajser (desno on Zlatku Zahoviću) je odlično zložil vijolični zmagovalni mozaik v Sežani. Foto Tadej Regent Foto Aleš Černivec


Če je Bogatinov stopil v velike Zahovićeve čevlje, je z bogatimi igralskimi izkušnjami Šuler v njegove majhne. Zdaj je nekdanji reprezentant, ki je v poldrugem mesecu od igralskega upokojenca napredoval v enega od ključnih mož vijoličnega kluba, prevzel odgovornost za preoblikovanje Maribora. Bogatinovu se odmik od Zahovićeve filozofije, ki je bila skoraj desetletje imenitna, a se je tudi izpela, ni izšla z dvema trenerjema: s Sergejem Jakirovićem in Camoranesijem.

Pod Jakirovićevo taktirko je Maribor že v 1. kolu kvalifikacij za evropsko ligo klavrno končal tudi evropsko poletno poglavje, s Camoranesijem pa se je vrnil na vrh in predvsem s pomlajeno zasedbo ter nenavadnim nogometom, ki ga v Ljudskem vrtu niso bili vajeni: manj organiziranim, a napadalnejšim in tudi bolj stresnim.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine