Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor v Sežani stavi na šok terapijo

Prvi paket tekem 23. kola bo danes v Sežani, Stožicah in Celju, drugi jutri v Novi Gorici in Kopru.
Marko Šuler je zavihal rokave še preden je vodstvo kluba odstavilo njegovega predhodnika Oliverja Bogatinova. FOTO: Tadej Regent
Marko Šuler je zavihal rokave še preden je vodstvo kluba odstavilo njegovega predhodnika Oliverja Bogatinova. FOTO: Tadej Regent
24. 2. 2021 | 09:00
24. 2. 2021 | 13:20
3:59
Ponavlja se lanskoletna zgodba. Maribor stresa kriza, ki je bila za mnoge prevelika, da bi lahko mirno stali križem rok. Davek za vse grehe v uvodnih treh kolih sta plačala športni direktor Oliver Bogatinov in trener Mauro Camoranesi. Toda že današnja prva tekma 23. kola 1. SNL v Sežani, ki jo bosta izpeljala v. d. trenerja Sašo Gajser in novi športni direktor Marko Šuler lahko umiri razmere. Še posebej, ker tudi vodilna Olimpija proti Domžalam ne more biti povsem mirna. Današnji paket tekem zaokrožuje prvak in najboljši letos Bravo. Jutri bosta še derbija: z dna lestvice v Novi Gorici in za Evropo v Kopru.

Sežana: CB24 Tabor – Maribor (sodnik Rade Obrenović): Ne tri, štiri zadnja gostovanja v Sežani so se razpletla s porazom Maribora. Prvi od štirih je bil sicer pred dvajsetimi leti. Je danes sploh lahko drugače? V tej ligi je vse mogoče. Maribor res ni uglašen, a lahko teče več kot drugi. Tudi to je dovolj v tehnično izjemno slabi ligi. Da, res je, tudi največji mojstri imajo preveč težav z vsemi prvinami, ki dobre ločijo od povprečnih in najboljše od dobrih. Mariborčani imajo za SNL dovolj vseh, a tudi Sežančani, ki bi si zaslužili kakšno točk več, po tem, kar so pokazali. Camoranesi je bil tarča kritik, a Maribor nima toliko denarja, da bi lahko kupoval okrepitev. In še o neumnostih? Kot je pricurljalo iz slačilnice, je šel Šuler predaleč, a tudi športni direktor Bogatinov na lestvici upoštevanja avtoritet še ni bil blizu vrha. Je pa Maribor ujetnik velikega moža iz ozadja in njegovega kadrovanja za (pre)velike plače in slabo kakovostjo. In še, sežanski Pogba, Mathias, je še »bajsi«.
Pari 23 Kolo SNL
Pari 23 Kolo SNL


Ljubljana: Olimpija – Domžale (Roberto Ponis): To bi lahko bila že prva od dveh zaključnih Olimpijin žog ta teden. Ne bo ji lahko, Domžale so v zanosu, polne samozavesti in kot vedno proti Olimpiji dajejo več, kot zmorejo. Glede na vloge v enajsterici bosta oba tekmeca oslabljena, domači bodo brez kapetana Timija Maxa Elšnika, gostje brez Zenija Husmanija. Olimpijin trener Goran Stanković je odlično štartal, toda ima manjšo težavo: če Andres Vombergar ne bo zabijal golov, bo pot do naslova zelo, zelo trnova. Vombi preveč pomaga moštvu, premalo pa prejema uporabnih žog. Novopečeni očka dvojčkov Đorđe Ivanović ne bo zmogel vsega sam. Čeprav je drugačen tip napadalca, bo zanimivo videti, kaj zmore domžalski prodajni adut Dario Kolobarić.

Pred dobrim letom dni je Mauro Camoranesi prišel v Sežano, zdaj pa je ne bo videl. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Pred dobrim letom dni je Mauro Camoranesi prišel v Sežano, zdaj pa je ne bo videl. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo


Celje: Celje – Bravo (Nejc Kajtazović): Bo zdaj lažje, ko je Jiři Jarošik prebil led? Naj bi bilo. Ampak morda šele po Bravu, ki je vroč in sproščen. Razen, če že vonja Evropo. Potem si je naložil tudi pritisk. Takrat pa so igralci kot lačni – drugačni.

Nova Gorica: Gorica – Aluminij (David Šmajc): Težava Goričanov je, da je Aluminij boljši, kot so upali. Morda ne od njih, a je tak, kot mora biti, bojevit, nabrušen, nepopustljiv. Zdi se, da druge priložnosti za povečanje možnosti za obstanek Goričani ne bodo dobili. Šteje le današnja zmaga, zlepa ali zgrda. Upajo tudi lahko, da bodo imeli več sreče s sodnikom, četudi Šmajc (še) ni »prva liga«.

Koper: Koper – Mura (Asmir Sagrković): Soboškemu Anteju, trenerju Šimundži, je odleglo, koprskemu, predsedniku Gubercu, bo delno le z zmago. Nujna je, če se želijo Koprčani vrniti tja, kjer so že bili in bi morali biti – v zgornjem delu lestvice in v vlogi glavnih kandidatov za Evropo. Ne glede na to, da so stari in počasni, imajo namreč izkušnje in znanje. Rodolfo Vanoli je mož, ki mora zložiti mozaik do konca sezone, potem se bo sestavljal nov.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine