Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayern ne popušča, drvi k novemu naslovu

Nogometaši münchenskega Bayerna so na pragu 10. zaporednega naslova v Nemčiji. Polom Borussie proti Leipzigu.
Bayern je razred zase v Nemčiji. FOTO: Heiko Becker/Reuters
Bayern je razred zase v Nemčiji. FOTO: Heiko Becker/Reuters
Š. R., STA
2. 4. 2022 | 18:35
2. 4. 2022 | 21:55
4:24

Nogometaši münchenskega Bayerna so na pragu 10. zaporednega naslova v Nemčiji. V derbiju s četrtouvrščenim Freiburgom so se na gostovanju veselili s 4:1 (0:0) in po 21. zmagi v sezoni prednost na lestvici pred Borussio Dortmund povišali na 11 točk.

Tudi Freiburg ni ustavil Bavarcev, ki so do novih treh točk prišli v končnici tekme. Štiri mesece po zadnjem nastopu je mrežo Freiburga načel povratnik Leon Goretzka (58. minuta), ki je bil po prostem strelu Joshue Kimmicha najvišji v skoku in zadel z glavo.

Domači navijači so se veselili pet minut kasneje, ko je poravnal Nils Petersen, ki je vsega 17 sekund pred tem vstopil v igro. Zadnja četrtina tekma pa je bila povsem v znamenju gostov. Zadeli so Serge Gnabry (73.), Kingsley Coman (82.) in Marcel Sabitzer v sodnikovem dodatku.

V drugem derbiju dneva je Borussia na prvič po 763 dneh razprodanem štadionu v Dortmundu kar z 1:4 izgubila, s čimer se je ekipa z vzhoda države učvrstila na četrtem mestu na razpredelnici. V prvem delu je za Leipzig dvakrat zadel Konrad Laimer (21., 30.) in ko je Christopher Nkunku (57.) po menjavi strani in podaji Laimerja povišal prednost na tri gole, je bil zmagovalec znan. V končnici je za goste zadel še Dani Olmo (86.), tik pred tem je znižal Donyell Malen (84.).

Leipzig, za katerega je do 68. minute igral tudi slovenski nogometaš Kevin Kampl, po zmagi v derbiju in desetih tekmah brez poraza lahko vnovič upa na kvalifikacije za ligo prvakov v naslednji sezoni. V Dortmundu pa so s porazom počasi potihnili glasovi o boju za naslov prvaka.

Mediji so napovedovali prerojeno Hertho BSC iz Berlina, ki jo je prevzel legendarni trener Felix Magath in jo med reprezentančnim premorom popeljal na kratke priprave. A je Bayer Leverkusen doma slavil z 2:1 (2:1) in vknjižil pričakovane tri točke.

Berlinčani, ki se krčevito borijo za obstanek, so zlezli na predzadnje mesto, potem ko sta si Stuttgart in Arminia Bielefeld razdelila točki po neodločenem izidu 1:1 (0:1). Obe ekipi pa ostajata prikovani na dnu razpredelnice. Tam četverico med 14. in 17. mestom loči le točka.

Marcel Sabitzer je dosegel zadnji gol za Bayern. FOTO: Heiko Becker/Reuters
Marcel Sabitzer je dosegel zadnji gol za Bayern. FOTO: Heiko Becker/Reuters

Nepričakovan pa je bil poraz Hoffenheima z 1:2 (0:1) proti enajstouvrščenemu Bochumu, saj je Hoffenheim zapravil priložnost, da se vsaj začasno prebije na četrto mesto.

Več so pričakovali tudi v Frankfurtu, ki se je z zadnjeuvrščenim Greuther Fürthom pred 50.500 domačimi navijači razšel brez golov. Ekipo iz Frankfurta v Evropi čez pet dni čaka obračun z Barcelono, generalka brez golov pa proti zadnji ekipi nemškega prvenstva ni dober obet za obračun s Katalonci.

V Fürthu pa se kljub novi točki pojavlja nova težava. Ekipa je v takorekoč izgubljenem položaju, saj v zadnjih šestih krogih ne gre pričakovati, da bo ujela tekmece in obstala v ligi. Po današnji tekmi pa bo moštvo vsaj za nekaj časa ostalo še brez branilca Marca Meyerhöferja, ki si je v končnici huje poškodoval gleženj.

Izidi, 28. kroga:

Petek:

Union Berlin - Köln 1:0 (0:0)

Sobota:

Arminia Bielefeld - Stuttgart 1:1 (0:1)

Bayer Leverkusen - Hertha 2:1 (2:1)

Eintracht Frankfurt - Greuther Fürth 0:0

Freiburg - Bayern München 1:4 (0:0)

Hoffenheim - Bochum 1:2 (0:1)

Borussia Dortmund - Leipzig 1:4 (0:2)

Nedelja:

15.30 Augsburg - Wolfsburg

17.30 Borussia Mönchengladbach - Mainz

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine