Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Novi zapleti na Camp Nouu: Barca demantirala dogovor s Katarci

Barcelona je dosegla dogovor za prihod trenerja Xavija Hernandeza, ki zapušča katarski Al-Sad in bo prevzel člansko moštvo Kataloncev.
Xavi (na fotografiji) je igralsko kariero končal v Dohi in tam tudi začel svojo trenersko pot. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Xavi (na fotografiji) je igralsko kariero končal v Dohi in tam tudi začel svojo trenersko pot. FOTO: Karim Jaafar/AFP
J. K., STA
5. 11. 2021 | 11:59
5. 11. 2021 | 16:48
4:20

Po poročanju španskega športnega časnika AS je Barcelona dosegla dogovor za prihod trenerja Xavija Hernandeza, svojega dolgoletnega vezista in nekdanjega kapetana, ki naj bi zapustil katarski Al-Sad in prevzel vodenje članskega moštva katalonskega velikana. Barcelono je na zadnjih dveh tekmah po koncu sodelovanja s še eno klubsko legendo Ronaldom Koemanom vodil trener B-ekipe Sergi Barjuan.

Visoka predstavnika katalonskega kluba, izvršni in športni direktor Rafael Yuste ter Mateu Alemany, sta se v petek mudila na zadnjem sestanku z vodstvom katarskega prvaka, ki je prek družbenih omrežij oznanil sklenitev dogovora za odhod 41-letnega Xavija: Barcelona bo poravnala odkupno klavzulo, kluba pa bosta sodelovala tudi v prihodnje.

»Vedno boš dobrodošel,« so zapisali pri Al-Sadu in dodali, da niso želeli stati na poti njegovi veliki želji po treniranju kluba svojega otroštva. A nato se je začelo zapletati.

Še brez dogovora med kluboma

Kot poročata nemška tiskovna agencija dpa in časnik Mundo Deportivo, v Barceloni zanikajo dogovor s katarskim klubom Al Sad, trenutnim delodajalcem Xavija.  Katarci so prek družbenih omrežij sporočili, da so sklenili dogovor o odhodu Xavija.

»Barcelona bo poravnala odkupno klavzulo,« je navedla agencija AFP. »Xavi nas je pred dnevi obvestil, da želi oditi v Barcelono, upoštevajoč težko obdobje, ki ga preživlja klub v njegovem domačem kraju. Razumemo ga in odločili smo se, da mu ne bomo stali na poti. Xavi je pomemben del Al Saddove zgodovine in želimo mu uspeh,« je tvitnil katarski klub in hkrati sporočil, da sporazum vključuje sodelovanje z Barcelono tudi v prihodnosti.

Iz Katarja so prišle tudi fotografije Xavijevega solznega slovesa od kluba, čigar član je bil kot igralec oziroma trener zadnjih šest let, medtem ko Barcelona tudi več ur po uradni objavi Katarcev ni postregla z nobenim javnim odzivom:

A zdaj zgodba dobiva še nadaljevanje. Barcelona, ki se je v zadnjih sezonah znašla v globoki krizi in ima hude finančne težave, je namreč takšen dogovor oziroma potezo Katarcev demantirala. Mundo Derportivo, ponavadi o lokalnem dogajanju dobro obveščen katalonski športni časnik, namreč poroča, da takšnega dogovora kluba (še) nista dosegla ter da so pri Barceloni vznemirjeni zaradi takšnega razvoja dogodkov, ki ga vidijo predvsem kot pritisk zaradi plačila odkupne klavzule.

Nemška tiskovna agencija dpa pa je prav tako poročala, da v Kataloniji zanikajo sporočilo Al Sadda. »Nič še ni uradno,« je za dpa dejal neimenovani predstavnik kluba. Barcelona je trenutno na zelo skromnem devetem mestu v španskem prvenstvu. V tej sezoni primere division je zbrala 16 točk, za vodilnim Realom Sociedadom zaostaja devet točk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine