Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Atletico Madrid pred misijo nemogoče?

Zadnji četrtek v letošnjem februarju prinaša spektakularno nogometno tekmo v Baskiji.
Jan Oblak bi moral drevi prejeti najmanj gol manj od njegovega kolega v vratih Bilbaa. FOTO: Juan Medina/Reuters
Jan Oblak bi moral drevi prejeti najmanj gol manj od njegovega kolega v vratih Bilbaa. FOTO: Juan Medina/Reuters
F. T.
29. 2. 2024 | 05:00
2:16

Zadnji četrtek v letošnjem februarju prinaša spektakularno nogometno tekmo v Baskiji, zvečer (21.30) se bosta namreč v povratni tekmi polfinala španskega pokala pomerila Athletic Bilbao in Atletico Madrid (1:0). Skupni zmagovalec dvoboja se bo pomeril z Mallorco, ki je v drugem polfinalu po enajstmetrovkah izločila Real Sociedad. Zmaga Bilbaa v Madridu je bila njegova prva nad Atleticom v tem tekmovanju po finalu leta 1956 (!).

Madridčani bodo vsaj delno oslabljeni, saj bo manjkal ideolog njihove igre v konici napada Antoine Griezmann. »To ne spremeni ničesar, večkrat doslej ga prav tako nisem imel na voljo, imel sem v mislih, da bi uporabil drugega igralca. Antoine mora okrevati in se dobro spočiti, saj ga bomo potrebovali v drugih pomembnih bitkah te sezone,« je zatrdil Atleticov trener Diego Simeone, ki je imel v mislih dvoboj lige prvakov z Interjem in boj za ligo prvakov v španskem prvenstvu.

Simeone ne izključuje izvajanja enajstmetrovk

Pokalna lovorika? »Priti v finale je vedno zelo lepo za navijače in klub, da ne omenjam igralcev. V Bilbau pričakujem odlično vzdušje in visoko intenzivno tekmo, z veliko agresije na začetku, saj navijači ponesejo gostitelje,« je prepričan Simeone, ki računa, da bo imel v tem delu igre veliko dela tudi slovenski vratar Jan Oblak. Argentinec naj bi v napadu poslal v ogenj Alvara Morato in Angela Correo, novinarjem pa je zaupal, da ne izključuje niti najtesnejše zmage in torej izvajanja enajstmetrovk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine