Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija ušla Mariboru za štiri točke

Edini zadetek v Novi Gorici je dosegel Andres Vombargar v 68. minuti. Derbi Ljubljanske kotline brez zmagovalca kljub toči golov. Kopru tri točke s Sežano.
Bravo in Domžale sta prikazala dopadljiv nogomet. FOTO: Matej Družnik
Bravo in Domžale sta prikazala dopadljiv nogomet. FOTO: Matej Družnik
P. Z., F. T., STA
16. 4. 2021 | 18:36
17. 4. 2021 | 22:06
4:51
S tekmo v Spodnji Šiški so nogometaši nadaljevali sobotni del 28. kola slovenskega prvenstva, ki so ga odprli v petek popoldne v Kidričevem in Murski Soboti. Sobota je prinesla tekme v Ljubljani, Novi Gorici in Kopru.

V Novi Gorici je Olimpija prišla do zmage z golom Andresa Vombergarja v 68. minuti. Zdaj njena prednost pred Mariborom znaša že štiri točke. Čvrsta obramba Gorice je kapitulirala, ko je v 68. minuti, ob precej neodločnih domačih nogometaših do žoge prišel Radivoj Bosić, potegnil v kazenski prostor, tam pa je žogo oddal Vombergarju, ki je rutinirano dosegel svoj deseti gol sezone in je izenačen na drugem mestu lestvice strelcev.



Belo-modri so v vse hujših težavah, tako da se zdi izpad iz lige vse bolj realen. Gorica bo v 29. krogu v sredo gostila Bravo, Olimpija pa Koper.

Olimpija je gostovala v Novi Gorici in vzela tri točke. FOTO: Jure Eržen
Olimpija je gostovala v Novi Gorici in vzela tri točke. FOTO: Jure Eržen


Na priljubljenem ljubljanskem štadionu Žak niso videli zmagovalca v derbiju Ljubljanske kotline. Statistično so bili »boljši« gostje iz Domžal (posest žoge 45:55, streli 6:16, na vrata 2:9, koti 4:4), toda v nogometu štejejo le goli. Prvega so zabili gostitelji, potem ko je Mustafa Nukić unovčil podajo Milana Tučića. Napadalca sta zamenjala vlogi v drugem polčasu za vnovič vodstvo Brava z 2:1. Končni izid je postavil Matej Podlogar po podaji Arnela Jakupovića, ki je podal tudi za gol Dariu Kolobariću.



Koprčani so po bledem vtisu, ki so ga doslej pustili v spomladanskem delu, tokrat prišli do zmage, po kateri so sicer ostali na petem mestu, a so le točko za četrtouvrščenimi Domžalami. Tabor, ki bo po novem igral z novim trenerjem Sabitom Šljivo, danes je tekmo še vodil Igor Božič, ostaja sedmi.
 

Dvanajsti gol Mulahusejnovića


Gol je padel v 56. minuti, najprej je Matej Palčič s strelom z glavo žogo poslal v prečko, odbito žogo pa je v mrežo poslal Nardin Mulahusejnović, ki je tako dosegel svoj 12. zadetek sezone in je prvi strelec lige.

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog:

Danes:
Bravo : Domžale 2:2 (Nukić 29., Tučić 58.; Kolobarić 56., Podlogar 69.)
Gorica : Olimpija 0:1 (Vombergar 68.)
Koper : Tabor Sežana 1:0 (Mulahusejnović, 56.)
Odigrano v petek:
Aluminij : Maribor 0:0
Mura : Celje 0:0

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


Kapetan pokvaril trenerjev debi, brez golov tudi na Fazaneriji


Petek je prinesel dve tekmi brez golov. Kidričevo? Luka Anžeković je v 87. minuti ubranil enajstmetrovko mariborskemu kapetanu Marcosu Tavaresu in Aluminij je osvojil pomembno točko v prvi tekmi 28. kola v državnem nogometnem prvenstvu, Maribor pa na debiju trenerja Simona Rožmana ni prevzel vodstva na lestvici.

Luka Anžeković se je pristno veselil ubranjene 11-metrovke. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo
Luka Anžeković se je pristno veselil ubranjene 11-metrovke. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo




»Zlata vredna točka. Nisem veliko razmišljal pred strelom, vrgel sem se v pravo stran in izšlo se je,« je po tekmi za TV Slovenija povedal Luka Anžeković, junak v vratih Aluminija, ki se krčevito bori za obstanek. Rožman, nekdanji trener Celja, Domžal in Rijeke, je dodal: »Vedeli smo, da bi lahko ena prekinitev obrnila potek tekme, a žal nismo zadeli iz enajstmetrovke. Nismo zadovoljni s točko, želeli smo tri. Kot smo predvidevali, se je tekmec na težkem igrišču postavil z zgoščeno obrambo, težko je bilo to prebiti. Veliko še manjka, so pa fantje odigrali na dobri ravni, glede na to, da smo se en mesec spoznavali.« Sledila je tekma med Muro in Celjem, na kateri tudi niso videli golov. Na Fazaneriji so bili črno-beli od 87. minute brez izključenega Staniše Mandića.

Simon Rožman in Oskar Drobne sta si razdelila točki. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo
Simon Rožman in Oskar Drobne sta si razdelila točki. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo




Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine