Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

V beograjskem kotlu pogumno za finale s Crveno zvezdo

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo drevi dobili tako želeno tretjo tekmo s Partizanom. Dober skok ne bo dovolj, morala se bo izkazati tudi z metom.
Olimpijini košarkarji bodo poskušali utišati Beograjsko areno. FOTO: ABA
Olimpijini košarkarji bodo poskušali utišati Beograjsko areno. FOTO: ABA
6. 6. 2023 | 05:00
4:37

V nadaljevanju preberite:

V štirih sezonah od združitve slovenske Olimpije in hrvaške Cedevite so se ljubljanski košarkarji desetkrat merili s Partizanom in po zaslugi dveh lanskih uspehov vodijo s 6:4 v zmagah. Pa vendar bi težko rekli, da bodo v drevišnjem odločilnem dvoboju polfinala lige ABA v vroči Beograjski areni (19.00) imeli kakšno prednost. Morda zgolj kanček več sproščenosti, saj nad tekmeci z izdatno višjim proračunom in velikim pritiskom, da se morajo vnovič uvrstiti v evroligo, visi Damoklejev meč.

Sezone v ligi ABA so vse daljše in živčne. Kaj končnica pomeni za Partizan in kaj za Cedevito Olimpijo? Kako se bo trener Ljubljančanov Miro Alilović postavil po robu »boljšemu in bolj nadarjenemu tekmecu«? Kdo iz njegovega moštva je vendarle najbolje statistično ocenjeni košarkar končnice lige ABA med vsemi, ki so še vedno v igri? Kdo mu sledijo? Kaj po prvih dveh tekmah polfinala pričakuje sloviti trener Beograjčanov Željko Obradović?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine