Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Beogradu so bili blizu, kako bo danes v Stožicah?

Petrol Olimpija bo danes gostila Partizan, Krka bo poskusila pobegniti z dna lestvice v revanši z Mornarjem.
Aleksej Nikolić (z žogo) bo zelo motiviran v Stožicah. FOTO: ABA
Aleksej Nikolić (z žogo) bo zelo motiviran v Stožicah. FOTO: ABA
29. 12. 2018 | 11:01
4:30
Ljubljana – Če izvzamemo Crveno zvezdo, liga ABA že dolgo ni bila tako izenačena. Neporaženi rdeče-beli imajo po 12 kolih že štiri zmage prednosti pred skupino treh zasledovalcev (Cedevito, Budućnostjo in Mego Bemaxom), ta pa je doslej zbrala štiri zmage več kot izenačena druščina štirih moštev med devetim in zadnjim mestom. V njej sta poleg Zadra in Mornarja z izkupičkom 4:8 tudi Petrol Olimpija in Krka, ki bosta danes storili vse, da ne bi silvestrovali na zadnjih stopničkah razpredelnice.

Če bi upoštevali oktobrska dvoboja z istima tekmecema, bi lahko slovenski moštvi optimistično pričakovali 13. regionalni nastop v sezoni. Novomeščani so takrat ugnali Mornar z 80:76, Ljubljančani pa so bili na pragu uspeha v Beogradu. S 24 točkami Jana Špana so vodili še dve minuti pred koncem, a v svojem znanem slogu klonili z 79:82. Od takrat sta se moštvi spremenili, Olimpija se je razšla s trenerjem in tremi branilci ter vrnila v svoje vrste Domna Lorbka, Partizan pa je zamenjal stratega – Nenad Čanak je prepustil krmilo Andrei Trinchieriju – in sredi minulega tedna privabil Alexa Renfroeja. Prihod izkušenega 32-letnega organizatorja, ki je v uvodnih mesecih sezone igral za Manreso s povprečjem 14 točk in 6 skokov v španski ligi, pred tem pa branil barve Caje Laboral, Albe, Bayerna, Barcelone in Galatasaraya, je slaba vest za tekmece črno-belih, a tudi za slovenskega reprezentanta Alekseja Nikolića. Če je doslej vstopal v igro namesto Marcusa Paigea s povprečjem 4,6 točke ob 15,8-odstotnem metu za tri točke in 2,6 asistence, bo po novem tretji dirigent v moštvu.

Olimpijin trener Saša Nikitović pred revanšo v Stožicah ne skriva spoštovanja do rojakov iz Srbije, ki so doslej zbrali dve zmagi več v ligi ABA ter se tako kot Crvena zvezda in Cedevita uvrstili v top 16 evropskega pokala: »Brezpredmetno je izgubljati besede o tem, kako velik klub je Partizan. V zadnjih mesecih je z zamenjavo trenerja in s povečanjem proračuna dodatno povečal svoje ambicije. Mi kažemo vse boljše predstave, a jih na žalost ne znamo kronati z zmagami. Tokrat pa sem prepričan, da lahko zabeležimo peti uspeh v regionalnem prvenstvu, če bomo igrali motivirano in zavzeto.«
 

V Baru bo vroče


Mornar je prikazal del svoje kakovosti minulo nedeljo z zmago nad Olimpijo, dva tedna poprej pa je v gosteh ugnal FMP. Krka je bila medtem v zadnjih štirih kolih uspešna le enkrat, v ponedeljek je presenetljivo spravila na kolena Budućnost. Današnji dvoboj v Baru bo vendarle še pomembnejši, veliko vlogo bo v boju za obstanek imel tudi rezultat, saj bodo gostitelji lovili končno prednost vsaj petih točk. Trener Novomeščanov Simon Petrov ocenjuje: »Mornar je zdaj povsem drugačno moštvo kot jeseni. Močan je tako na zunanjih položajih kot pod košem in za kakršnokoli misel o uspehu bomo morali dati vse od sebe. Da smo sposobni presenetiti, smo že dokazali, zdaj moramo dokazati, da smo sposobni zmagati tudi v gosteh.«

Pari 13. kola lige ABA, danes: Petrol Olimpija – Partizan (17), Cedevita – Zadar (19), Mornar – Krka (21); nedelja: Crvena zvezda – Budućnost (19); sinoči – Igokea : Cibona 87:69, FMP : Mega Bemax 106:89 (Matic Rebec 19 točk in 5 asistenc za FMP).

Pari 11. kola lige Nova KBM, danes: Sixt Primorska – Rogaška (18), Šenčur GGD – Ilirija (19), Zlatorog – Šentjur (19); nedelja: Hopsi Polzela – Petrol Olimpija (17.30); torek, 29. januar: Krka – Helios Suns (19).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine