Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Pred božičem so omagali tudi v Baru

Petrol Olimpija poražena še s šestega regionalnega gostovanja, Krka danes z Budućnostjo
Luka Šamanić je proti Mornarju igral privlačno in učinkovito. FOTO: ABA
Luka Šamanić je proti Mornarju igral privlačno in učinkovito. FOTO: ABA
23. 12. 2018 | 21:00
4:29
Bar – Že videno: Petrol Olimpija je minuto in 21 sekund pred koncem tekme z Mornarjem vodila s 75:74, a v finišu ni zmogla niti ene točke več in poražena zapustila igrišče. Nič novega ne prinaša niti pogled na lestvico ABA, na kateri se Krka ne bo mogla otresti zadnjega mesta niti z današnjo senzacionalno zmago nad evroligašem Budućnostjo (ob 18. uri), Ljubljančani pa so v krogu štirih moštev z enakim izkupičkom 4:8 osmi zgolj zaradi boljše razlike v koših.

Še dobro, da sta se slovenska udeleženca regionalnega prvenstva pred tednom dni pomerila med seboj, sicer bi bila podoba še bolj klavrna. Olimpija je poleg Novomeščanov v zadnjih devetih kolih premagala zgolj FMP kljub kadrovskemu cunamiju, ki je najprej odpihnil trenerja Zorana Martiča, nato pa še Scottieja Reynoldsa, Jaleka Feltona in Blaža Mesička. Vrnitev Domna Lorbka v Baru še ni prinesla veliko novega (iz igre je metal 1:7), Mornar je dobil skok s 40:32, šest njegovih košarkarjev je skupaj zadelo 12 trojk (Olimpija 8 – Jan Špan 4:7, Badžim 2:4, Šamanić 1:1, Lorbek 1.6, Lazić 0:4) in izgubil tri žoge manj (10:13), na koncu pa so goste pustile pri cedilu tudi globinske akcije, pri katerih sta večji del tekme prednjačila Luka Šamanić (za dve 6:6) in Mirza Begić (5:6). In čeprav ima Mornar številne tuje okrepitve (dva Američana, enega Francoza in štiri Srbe), je bil proti Olimpiji tako kot že večkrat poprej najučinkovitejši črnogorski branilec Nemanja Vranješ.

Trener Saša Nikitović je sedel na klop Ljubljančanov pred mesecem dni, v tem času pa je moštvo izgubilo vse tri tekme v ligi prvakov, dobilo dve od štirih tekem v ligi ABA in prav toliko v ligi Nova KBM. Po zadnjem porazu ni bil pretirano razočaran: »Svojim fantom ne zamerim ničesar. Moštvi sta se vseskozi menjali v vodstvu, do zadnjih 90 sekund tekme pa smo igrali odlično in bili v položaju za zmago. Košarkarji Mornarja se zasluženo veselijo uspeha, enako pa bi lahko rekli, če bi zmago slavili mi. Raven naše igre se dviga, naša dolžnost pa je, da napredek unovčimo z ugodnimi rezultati na naslednjih tekmah.«
 

Džikić spet na obisku


Krka bo na predbožični večer zaokrožila niz slovensko-črnogorskih dvobojev z branilko naslova Budućnostjo, ki je v 14 kolih evrolige dosegla le tri zmage, a zato sladke: nad Baskonio, CSKA in Barcelono. Ker pa so Podgoričani v ligi ABA doživeli tri poraze (proti Crveni zvezdi, Cedeviti in pred tednim tednom proti Ciboni), se je klubsko vodstvo odločilo za obogatitev igralskega kadra. Moštvo nekdanjega stratega Novomeščanov Aleksandra Džikića je iz Mege Bemaxa privabilo tretjega strelca (povp. 20,2 točke) in drugega skakalca (7,9) lige ABA, 19-letnega Gruzinca Gogo Bitadzeja, iz Cedevite krilo Jamesa Bella, iz Avellina pa branilca Norrisa Cola, ki je z Miamijem osvojil dva šampionska prstana v ligi NBA in lani nosil dres Maccabija. Tudi brez te trojice pa je bilo jasno, kdo je favorit: Krka je nazadnje premagala Budućnost leta 2013.

»Budućnost je imela že prej zelo močno zasedbo, zdaj jo je dodatno izpopolnila. Ima spoštovanja vredno moštvo, a za nas to spoštovanje ne sme biti utež, tako kot je bilo na prvi tekmi v Podgorici, ki smo jo izgubili s 24 točkami razlike. Dobro smo se pripravili, čeprav imajo Črnogorci toliko košarkarjev, da niti ne veš, kdo bo igral,« razmišlja Krkin trener Simon Petrov.

Vrstni red v ligi ABA: Crvena zvezda 12:0, Budućnost 8:3, Cedevita in Mega Bemax po 8:4, Partizan 6:6, FMP in Cibona po 5:7, Petrol Olimpija, Zadar, Igokea in Mornar po 4:8, Krka 3:8.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine