Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Na predbožični večer klonil evroligaš

Zadnjeuvrščena v ligi ABA Krka je presenetila branilko naslova Budućnost.
Luka Lapornik je prvi Krkin strelec tudi proti Budućnosti. FOTO: ABA
Luka Lapornik je prvi Krkin strelec tudi proti Budućnosti. FOTO: ABA
24. 12. 2018 | 19:57
24. 12. 2018 | 20:28
2:20
Novo mesto – Krka si je za zadnji dvoboj 12. kola lige ABA z evroligašem Budućnostjo izbrala neobičajen praznični termin, ki pa je ni zmotil. Že v uvodnih minutah je presenetila goste iz Črne gore in poldrugo minuto pred koncem prve četrtine vodila kar z 18:2, najbolj razpoložen pa je bil Dalibor Đapa. Košarkarji trenerja Simona Petrova tudi v drugi četrtini niso popustili, čeprav so gostje zaigrali bolje, in prednost je narasla na 28:9 in 32:12, pred menjavo strani pa je Budućnost razliko vendarle nekoliko znižala.
 

Krka natančnejša in bolje skakala


V drugem polčasu so se branilci naslova v tem tekmovanju začeli približevati. V tretjem delu prišli na -8, resno pa zagrozili v uvodu zadnje četrtine, ko je Edwin Jackson zadel za 52:46. Razlika pa je bila s koši Luke Lapornika vnovič hitro dvomestna in strateg Budućnosti Aleksandar Džikić je obupano iskal rešitve za zasuk. Recept je bil delno uspešen. Bližje izenačenju so bili gostje slabe tri minute pred koncem, ko Jackson znižal na 59:64, a je Jure Balažič s trojko poskrbel, da so Novomeščani spet lažje zadihali. Gostje so se nato spet približali na -5 in imeli na voljo več priložnosti za dodatno zmanjšanje zaostanka, a so bili njihovi napadi jalovi, dokončno pa je Krko 16 sekund pred koncem z novim košem skrbi odrešil Tim Osolnik. Krka je bila na koncu natančnejša pri metih za dve točki (47:43 %), zadela štiri trojke več (10:6) in dobila skok s 35:30.

Vrstni red v ligi ABA: Crvena zvezda 12:0, Cedevita, Budućnost in Mega Bemax po 8:4, Partizan 6:6, FMP in Cibona po 5:7, Petrol Olimpija, Zadar, Igokea, Mornar in Krka po 4:8.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine