Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Trije učinkoviti strelci premalo za uspeh na Kanarskih otokih

V Las Palmasu tretji poraz košarkarjev Cedevite Olimpije na gostovanjih v evropskem pokalu.
Kendrick Perry je bil najučinkovitejši košarkar Ljubljančanov v Las Palmasu. FOTO: Cedevita Olimpija
Kendrick Perry je bil najučinkovitejši košarkar Ljubljančanov v Las Palmasu. FOTO: Cedevita Olimpija
18. 11. 2020 | 23:27
18. 11. 2020 | 23:28
3:44
Las Palmas – S porazom v 8. kolu evropskega pokala so se košarkarji Cedevite Olimpije morda že poslovili od 2. mesta v skupini D, toda uvrstitev v drugi krog tekmovanja jim bo le stežka ušla. Gran Canaria je bila uspešnejša z 90:82 (68:64, 41:40, 18:18), a čeprav se ni docela oddolžila za stožiški poraz s 16 točkami razlike, ima zdaj dve zmagi prednosti pred Ljubljančani.



Cedevita Olimpija je nastopila brez Roka Lenija Ukića, Alena Hodžića in Žige Dimca, vendar se je z razpoloženima Kendrickom Perryjem, ki je dosegel 25 točk ob odličnem metu iz igre (za dve 3:3, za tri 5:7), in Jako Blažičem (za dve 5:11, za tri 3:6), dobro kosala z gostitelji. Po zadnjem vodstvu s 40:39 je zaostala s 47:58, v zadnji četrtini pa je njen največji primanjkljaj znašal 69:78. Slednjič so bili trije košarkarji z dvomestnim učinkom premalo za uspeh, čeprav je Gran Canaria v predzadnji minuti vodila le s 83:81. Ljubljančani so imeli vidne rezerve v obrambi in pri skokih, v oči pa bode tudi podatek, da so pri metih prejeli kar devet »banan«.
 

Še naprej na polno


Olimpijin trener Jurica Golemac je po porazu poudaril: »Zaslužena zmaga Gran Canarie, nocoj nismo bili pravi. Manjkalo nam je nekaj košarkarjev v rotaciji, zato svežina in intenzivnost igre nista bili na želeni ravni. Z žogo nismo ravnali kot na preteklih tekmah. Zaradi visokih tekmecev smo imeli težave tudi pri skokih, toda borili smo se do konca in v igri smo bili do zadnje minute. Premor do naslednje evropske tekme 8. decembra bomo izkoristili za analiziranje naših napak in izboljšanje telesne pripravljenosti. Do konca prvega dela evropskega pokala moramo odigrati še tri tekme in ker si napredovanja še nismo zagotovili, bomo morali vsakič igrati na polno.«


V drugi tekmi v skupini D je Nanterre ugnal Trento s 104:102 po dveh podaljških, dvoboj Promitheas – Bursaspor so preložili.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine