Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Tatum v finalu spet pričakuje Dončića

V novi sezoni lige NBA je prvi favorit branilec naslova Boston, Dallas na šestem mestu. Glavna kandidata za MVP rednega dela Nikola Jokić in Luka Dončić.
Jayson Tatum in Luka Dončić sta bila tekmeca v zadnjem finalu. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Jayson Tatum in Luka Dončić sta bila tekmeca v zadnjem finalu. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
12. 9. 2024 | 17:18
12. 9. 2024 | 18:13
2:06

Nova sezona lige NBA se bo začela 22. oktobra, košarkarji Dallas Mavericks so se Luko Dončićem nazadnje uvrstili v finale, v katerem so morali priznati premoč Boston Celtics.

Kljub temu ostajajo morda najbolj podcenjeno moštvo v ligi, stavnice jih za sezono 2024/25 uvrščajo šele na šesto mesto, kvota nanje je 11. Toda Jayson Tatum, eden najbolj zaslužnih, da so Kelti osvojili rekordni 18. naslov, pričakuje ponovitev finala.

»Kdo bo v finalu? Jasno, Boston. Mislim, da se bomo ponovno srečali z Dallasom,« je po daljšem premisleku v pogovorni oddaji odgovoril mož s številko 0, ki bi si naziv MVP finala zaslužil prav tako kot Jaylen Brown.

Bostona gre res pričakovati v zadnjem dejanju. Zadržal je vse nosilce igre in bo še močnejši. Dallas pa je ob Dončiću in Kyrieju Irvingu dobil še enega zvezdnika Klaya Thompsona, poleg tega ima globino.

Na stavnicah so poleg Bostona (kvota 4) favoriti še Oklahoma City Thunder (8,5), Philadelphia 76ers (9), Denver (9,5), New York Knicks (10) ter Dallas in Minnesota Timberwolves (po 11).

Med glavnimi kandidati za MVP rednega dela sezone so Nikola Jokić (Denver), Dončić, Shai Gilgeous Alexander (Oklahoma), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) in Joel Embiid (Philadelphia). Torej niti en Američan!

Dallas bo sezono začel 24. oktobra doma proti San Antoniu, prvo pripravljalno tekmo bo odigral 7. oktobra z Memphisom.  

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine