Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Nov dogovor o TV pravicah v ligi NBA bo osrečil tudi Luko Dončića

Za prenose košarkarskih tekem v naslednjih 11 sezonah je liga NBA iztržila 76 milijard dolarjev. Višja bo tudi plačna kapica in pogodbe igralcev.
Luki Dončiću se ob misli na naslednjo pogodbo, ki bo v veljavo stopila čez dve sezoni, lahko smeji, za nekaj časa bo bržkone postal rekorder v ligi NBA. Foto Cole Burston/AFP
Luki Dončiću se ob misli na naslednjo pogodbo, ki bo v veljavo stopila čez dve sezoni, lahko smeji, za nekaj časa bo bržkone postal rekorder v ligi NBA. Foto Cole Burston/AFP
8. 9. 2024 | 05:00
7:00

V nadaljevanju preberite:

Prenosi športnih tekem na linearni televiziji tudi leta 2024 ostajajo dober, celo vedno bolj donosen posel. Liga NBA je naslednje v vrsti velikih ameriških športnih tekmovanj, ki je za naslednje desetletje prodalo svoje televizijske pravice, od zadnjega dogovora je cena poskočila za več kot 30 odstotkov. Disney, Comcast in Amazon bodo v prihodnjih 11 sezonah najboljši košarkarski ligi na svetu odšteli skoraj 77 milijard dolarjev, skokovit porast vrednosti se bo poznal tudi pri plačah igralcev.

Liga NBA se je znašla na zanimivem razpotju. Po eni strani gledanost prenosov tekem vsako sezono rahlo upada, predvsem med mladimi pa na družbenih omrežjih, s posnetki vrhuncev tekem in najboljšimi akcijami priljubljenost lige hitro narašča in je že pred ameriškim nogometom, ki je v ZDA pri velikem delu občinstva nesporno športna številka ena. Pred začetkom več kot leto dni trajajočih pogajanj o novi pogodbi za odkup televizijskih pravic za novo desetletje je bilo glavno vprašanje, če bodo TV mreže prepoznale vrednost lige kljub slabšim rejtingom prenosov. Po uspešnih pogajanjih je odgovor na dlani, 76 milijard dolarjev v enajstih letih si niso drznili napovedati niti največji optimisti.

Koliko bo potencialno zaslužil Luka Dončić? In koliko bodo prenosi tekem stali gledalce?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine