Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Na poslovilni tekmi s pomočjo podmladka slavila Dragićeva ekipa

V Stožicah sta bili pravi kemija in žurka, kot je pred tekmo dejal Luka Dončić. Na koncu sta koše prispevala še Dragićev sin in nečak.
Stožiški večer je minil v znamenju Gorana Dragića. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Stožiški večer je minil v znamenju Gorana Dragića. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Pi. K., M. Š.
24. 8. 2024 | 22:31
25. 8. 2024 | 01:16
5:10

Noč zmaja se je začela s predstavitvijo košarkarjev, pri čemer so gledalci najprej pozdravili ekipo Luke Dončića, imenovano Team Luka. V prvi peterki so ob Dončiću zaigrali Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola in Robin Lopez. Preostali člani ekipe so bili Aleksej Nikolić, Beno Udrih, Edo Murić, Uroš Slokar, Miha Zupan, Gašper Vidmar, Dirk Nowitzki, Matic Rebec, Jaka Blažič, Boštjan Nachbar, Saša Zagorac, Boban Marjanović, Dejan Bodiroga, Miroslav Berić in Josh Richardson.

image_alt
Goran Dragić: Združili bomo svet košarke

Nato je sledila predstavitev ekipe Gorana Dragića, imenovane Team Gogi. V prvi peterki so ob Dragiću zaigrali Steve Nash, Nikola Vučević, Vlatko Čančar in Vladimir Radmanović. Drugi člani ekipe so bili Sani Bečirović, Nebojša Joksimović, Domen Lorbek, Zoran Dragić, Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Predrag Danilović, Erazem Lorbek, Aleksandar Ćapin, Jaka Lakovič, Klemen Prepelič, Saša Pavlović, Žiga Dimec, Rašo Nesterović in Chris Bosh.

Zatem je ob zvokih pesmi "Firestarter" skupine Prodigy na parket stopil Goran Dragić. Dvorano so preplavile glasne ovacije, zlati kapetan pa se je zahvalil vsem prisotnim, vključno z zbranimi košarkarji.

image_alt
Slovo desetletja, slovo zlatega košarkarskega kapetana

Po slovenski himni se je tekma začela, kot je bilo pričakovano, pa je bil dvoboj bolj sproščen oziroma brez resne obrambe. Da ne gre zares, je bilo hitro jasno. Luka Dončič je pred tekmo dejal, da »kemija in žurka bosta«.  Se je pa ob »neresnost« obregnilo nekaj uporabnikov omrežja X.

Goran Dragić je s svojimi potezami zabaval soigralce in gledalce. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Goran Dragić je s svojimi potezami zabaval soigralce in gledalce. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Prvi koš na tekmi je s preprostim polaganjem dosegel Jokić, ki je prispeval tudi prvih šest točk za ekipo Team Luka. Igra na parketu je potekala v tišini, dokler ni Gogi med prvim odmorom stopil na sredino in na povabilo pritisnil na veliki črni gumb. V hipu so tribune oživele, dvorana Stožice pa se je ob glasnem skandiranju »Kdor ne skače, ni Sloven'c« začela tresti.

Bratski dvoboj Dragićevih ena-na-ena

Gogi je svoje prve točke na tekmi dosegel po treh minutah in 15 sekundah igre, kmalu zatem pa je dodal še dve, ko ga je proti košu dvignil Vladimir Radmanović. Košarkarji so občinstvo zabavali s hitrimi podajami v napadu in sproščeno, skoraj komično obrambo. Posebej je izstopal Boban Marjanović, ki je z mehko roko presenetil Dragića in njegovo ekipo s tremi zadetimi trojkami.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Goranu so ves čas pripravljali presenečenja. Eno od teh je bil dvoboj ena-na-ena z mlajšim bratom Zoranom Dragićem. Njuno tekmo je sodil njun oče Marinko, rezultat pa je beležila mama Mojca. Zmagal je Goran, ki je z zadeto trojko dosegel četrto in odločilno točko. Zoran je po tekmi v šali dejal: »Je starejši brat, naj mu bo.« Ob tem je dodal: »Vedno je bilo veliko rivalstva, a še večja ljubezen.«

Luka Dončić in Gašper Vidmar sta bila tudi člana zlate slovenske reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik
Luka Dončić in Gašper Vidmar sta bila tudi člana zlate slovenske reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik

Po koncu prvega polčasa, ki ga je s 53:48 dobil Team Luka, je sledil glasbeni spektakel. Perpetuum Jazzile so nastopili s priredbo pesmi "Radio GaGa" legendarne skupine Queen, sledil pa je nastop harmonikarskega orkestra Glasbene šole Bučar z "Golico".

Originalna zasedba Zmajčic na poslovilni tekmi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Originalna zasedba Zmajčic na poslovilni tekmi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Zatem je nastopila tudi originalna zasedba Zmajčic, ki so navduševale košarkarske navdušence v dvorani Tivoli. Romantično vzdušje je ustvaril Magnifico, Dragićev sosed iz Kosez, z balado, Zmajčice pa so se s svojim zadnjim nastopom v klubskih in reprezentančnih dresih, ki jih je nosil Gogi, poslovile od občinstva.

Zabaval se je tudi Nikola Jokić. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Zabaval se je tudi Nikola Jokić. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Proti koncu tekme je Dragićeva ekipa le prešla v vodstvo, ki ga ni več izpustila iz rok.

V Stožicah je bil cvetober športnikov, ki so se prišli poklonit Dragiću, med drugimi tudi Janja Garnbret. Na igrišče so na koncu tekme prišli še Dragićev oče Marinko, sin Mateo in nečak Marko. Mlajša Dragića sta prispevale svoje točke k uspehu. Na koncu je zmago s 106:86 slavila Goranova ekipa.

Noč zmaja je požela stoječe ovacije in bo ljubiteljem košarke še dolgo ostala v spominu. Dragić se je zahvalil vsem, ki so prišli, tudi iz tujine, ZDA, cele Evrope in Srbije. Vsem je zaželel vse dobro in veliko zdravja.

Gledalce so navduševali domači in tuji zvezdniki košarke. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Gledalce so navduševali domači in tuji zvezdniki košarke. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine