Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Prvi mož KZS je zelo vesel, ker Luke Dončića ni treba vleči za jezik

Matej Erjavec si po uspešnem začetku leta želi, da si se slovenska reprezentanca drugič uvrstila na OI in da bi v Ljubljani priredili eno od skupin EP 2029.
Matej Erjavec že deseto leto vodi Košarkarsko zvezo Slovenije, a želje po uspešnem delu mu ne primanjkuje. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Matej Erjavec že deseto leto vodi Košarkarsko zvezo Slovenije, a želje po uspešnem delu mu ne primanjkuje. FOTO: Mavric Pivk/Delo
4. 3. 2024 | 18:39
4. 3. 2024 | 18:56
15:08

V nadaljevanju preberite:

Leto 2024 se je uspešno začelo za slovensko košarko, saj je moška reprezentanca naredila dva pomembna koraka k evropskemu prvenstvu 2025. Izzivov pa še zdaleč ne bo zmanjkalo. Luka Dončić in soborci bodo med 2. in 7. julijem v Pireju lovili drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre, po lanskih vročih dogodkih je pred prelomnico tudi ženska izbrana vrsta. Besedo ima predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

 

Predsednike nacionalnih zvez v glavnem ocenjujemo po dosežkih reprezentanc. Kako pomembno je, da je zdaj vstopila v novo leto z dvema zmagama v kvalifikacijah za eurobasket 2025? Ima Erjavec zdaj mir v hiši, ne nazadnje je večkrat zastavil besedo za selektorja Aleksandra Sekulića? Zakaj ga je IO KZS potrdil šele konec januarja? Pod kakšnimi pritiski se je znašel prvi mož KZS ob gostovanju Izraela v Kopru? Reprezentanca je vnovič nastopila s premešano zasedbo. So spremembe, predvsem odsotnost Zorana Dragića, začetek strateškega pomlajevanja moštva? Vse seveda najbolj zanima, kakšen bo letos reprezentančni status Luke Dončića, prav tako, ali lahko upamo na pravočasno okrevanje Vlatka Čančarja ... V februarskem ciklu kvalifikacij za EP je vodstvo evrolige prižgalo zeleno luč svojim košarkarjem, kar lahko razumemo kot otoplitev odnosov s Fibo. Zdaj krožijo govorice o združitvi Fibine lige prvakov in evropskega pokala, v katerem zadnje leta igra Cedevita Olimpija. Kaj si lahko obetamo v razumnem času?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine