Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Primorci v Čačku že za finale

Burno za točke košarkarskega DP in 2. lige ABA.
Košarkarji Krke in Petrola Olimpije so se povsem osredotočili na slovensko DP. Foto ABA
Košarkarji Krke in Petrola Olimpije so se povsem osredotočili na slovensko DP. Foto ABA
23. 3. 2019 | 13:13
1:42
Ljubljana – Konec sezone v ligi ABA je zelo različno vplival na košarkarje Krke in Petrola Olimpije, toda pred 4. kolom lige Nova KBM za prvaka so morali hitro preusmeriti misli. Lanska finalista DP se želita obdržati na slovenskem vrhu, a bosta imela težko nalogo. V minulih mesecih je bila namreč daleč najbolj stanovitna Sixt Primorska, ki bo v nedeljo ob 21. uri odigrala v Čačku drugo tekmo polfinala 2. lige ABA z Borcem.

Novomeščani bodo medtem gostovali pri Rogaški, s katero sta si v uvodnem delu DP razdelili izkupiček, stožiška zasedba pa pri Hopsih, proti katerim vodi z 2:0 v zmagah. Oba gostitelja se zavedata kakovosti tekmecev in se ne ozirata na njune težave v ligi ABA. »Krka se je rešila ene velike skrbi in bo zagotovo z vso močjo napadla, da bi si zagotovila čim boljši položaj pred četrtfinalom končnice DP,« opozarja trener Rogaške Damjan Novaković.

Pari 4. kola lige Nova KBM za prvaka, sobota – Rogaška – Krka (18.30), Hopsi Polzela – Petrol Olimpija (19); že odigrano – Sixt Primorska : Helios Suns 83:53.
Za obstanek, 4. kolo, sobota – Šenčur GGD – Zlatorog (19), Ilirija – Šentjur (19). B. E.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine