Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Povratnik Jošilo tragični junak Krke

V prvi tekmi 16. kola košarkarske lige ABA poraz Novomeščanov, Petrol Olimpija s Cibono.
Nekdanji Olimpijin adut Sava Lešić je bil v finišu srečnejši od Marka Jošila (za njim). FOTO: ABA
Nekdanji Olimpijin adut Sava Lešić je bil v finišu srečnejši od Marka Jošila (za njim). FOTO: ABA
18. 1. 2019 | 21:04
5:00
Novo mesto – Po devetih porazih v zadnjih enajstih tekmah v ligi ABA, med katere sta se že kar prikradli zmagi nad Mego Bemaxom in branilko naslova Budućnostjo, so košarkarji Krke krvavo potrebovali uspeh, da ne bi bili tako osamljeni na zadnjem mestu na lestvici. Toda ni jim uspelo. V uvodni tekmi 16. kola je bila boljša tudi predzadnja Igokea.

Novomeščani so dolgo čakali na okrevanje svojega ključnega moža v prejšnji sezoni Marka Jošila in potrpežljivost se jim je tokrat že obrestovala. Srbski krilni košarkar, ki je v sezoni 2013/14 branil barve Igokee, je v svojem drugem regionalnem nastopu igral odlično in večji del tekme nosil moštvo na svojih plečih s 27 točkami (za dve 8:10, za tri 3:6) in 10 skoki. Po njegovi zaslugi je Krka prišla do vodstva 20:12 in se tudi vrnila v igro po dolgih minutah prevlade prvaka BiH, pomemben delež pa je prispeval novi organizator igre, Hrvat Dominik Mavra, ki je 53 sekund pred koncem popeljal gostitelje v vodstvo z 69:67. Toda v zadnjih sekundah se je Jošilo prelevil v tragičnega junaka. Z izgubljeno žogo je 17 sekund pred iztekom igralnega časa omogočil Igokei prednost 71:69, nato pa še zgrešil odločilni poskus za tri točke.


V nedeljo še Olimpija


Le malo bolje kot Krki kaže pred zadnjimi sedmimi koli Petrolu Olimpiji. Vseh pet zmag je namreč zbrala v domači dvorani, v nedeljo pa bo gostovala pri Ciboni, ki je oktobra odnesla obe točki iz Ljubljane z 80:78 (Raley-Ross 20, M. Ljubičić 14, Marić 12; Begić 17, Mesiček 16, M. Lapornik 13). Junak takratnega podviga Brandis Raley-Ross je medtem zapustil Zagreb, kjer ga je nadomestil izkušeni Fran Pilepić, v Stožicah pa je Blaža Mesička zamenjal Domen Lorbek in trenerja Zorana Martiča na klopi Saša Nikitović, zato bo revanša imela drugačen scenarij. Cibona z izkupičkom 9:2 vodi v hrvaškem DP pred Zadrom (9:3), Splitom (8:3) in Cedevito (7:4), v ligi ABA pa ji ne gre po željah, toda dve od šestih zmag je dosegla v Sloveniji, pa tudi lani in predlani je bila po dvakrat uspešnejša od Olimpije. Je napočil trenutek za zasuk?



»Prejšnji konec tedna smo napravili velik korak od dna z zmago nad Mego Bemaxom, zdaj pa bi se radi še malo oddaljili. Cibona ima natančne strelce z večje razdalje, njeni košarkarji pa tudi dobro nadzorujejo potek igre in imajo odličnega trenerja Ivana Velića. Zagrebčani so tik nad nami z zmago prednosti, zato nedelja tudi njim pomeni ogromno. Domala vsa moštva med četrtim in zadnjim mestom se borijo za obstanek,« ocenjuje Saša Nikitović.

Drugi pari 16. kola lige ABA, danes: Zadar – Partizan (17), Crvena zvezda – FMP (19), Mega Bemax – Mornar (21); nedelja: Cibona – Petrol Olimpija (19); ponedeljek: Budućnost – Cedevita (18).

Pari 14. kola lige Nova KBM, danes: Ilirija – Hopsi Polzela (19), Helios Suns – Sixt Primorska (19), Zlatorog – Rogaška (19); nedelja: Krka – Šentjur (16); ponedeljek: Petrol Olimpija – Šenčur GGD (19).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine