Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Po dvoboju s Turki si bodo mnogi oddahnili

Petrol Olimpija se bo drevi poskusila ogniti že 13. porazu v Fibini ligi prvakov.
Na prvi tekmi v Istanbulu je imela obramba Olimpije mnogo težav z gostitelji. FOTO: FIBA
Na prvi tekmi v Istanbulu je imela obramba Olimpije mnogo težav z gostitelji. FOTO: FIBA
6. 2. 2019 | 09:01
6. 2. 2019 | 09:23
2:54
Samo še zadnje dejanje je preostalo v najskromnejši mednarodni sezoni košarkarjev Olimpije od osamosvojitve Slovenije. V 14. kolu Fibine lige prvakov bodo danes ob 18.30 gostili Bešiktaš, po tekmi pa si bodo bržkone oddahnili vsi v Stožicah. Eno breme, ki so se ga lotili s povsem zgrešenimi ambicijami, bo mimo, pred moštvom pa bo ostalo kar nekaj izzivov: boj za obstanek v ligi ABA, finalni turnir pokala Spar in prelomnica v DP, v katerem si še ni zagotovilo uvrstitve v šestčlansko ligo za prvaka.

Pred zadnjimi tekmami v skupini D je jasno skoraj vse. Virtus, Bešiktaš, ki je pod vodstvom slovitega Duška Ivanovića dobil sedem od zadnjih osmih tekem, in Promitheas so si že zagotovili napredovanje v osmino finala LP, za četrto vstopnico se borijo Ostende, Neptunas in Strasbourg z enakim izkupičkom 7:6, Petrol Olimpija (1:12) pa je povsem na dnu med vsemi 32 udeleženci tekmovanja. Edino zmago je dosegla 30. oktobra v Belgiji z Zoranom Martičem za krmilom. Njegov naslednik Saša Nikitović je debitiral na klopi Ljubljančanov prav s porazom na gostovanju pri Bešiktašu (84:94), v primeru drevišnje neuspešne revanše se bo torej poslovil od Evrope z bero 0:8, Olimpija pa brez enega samega uspeha v domači dvorani.
 

Težave z zdravjem


Ljubljančani so posebnost tudi po velikem številu košarkarjev, ki kaže na številne napake pri prvotnem kadrovanju. Povratnik v klubu, dirigent Boban Tomić, je že 25. up članskega moštva v tej sezoni (brez dolgo poškodovanega Jana Barbariča), a ga tako kot Domna Lorbka ni na seznamu registriranih na tekme LP, v nasprotju z Miljanom Miljenovićem, ki se bo od Stožic poslovil po koncu lige ABA, saj je Olimpija že izkoristila kvoto osmih tujih okrepitev za slovenska tekmovanja. Danes bo znano, ali bosta lahko igrala Jan Špan in Jusuf Sanon, ki sta izpustila ponedeljkov dvoboj z Zlatorogom zaradi bolezni. Za nameček Igorja Tratnika muči koleno, Bojana Radulovića pa hrbet.

»Z dvobojem proti Bešiktašu končujemo peklenski ritem tekem v številnih tekmovanjih. Poskusili bomo prikazati čim boljšo predstavo, čeprav v tem trenutku ne moremo računati na kar nekaj igralcev, ki jih imamo na seznamu. Pestijo nas bolezni in poškodbe, zato bomo poskusili sestaviti ekipo, ki bo lahko igrala karseda dobro, dejstvo pa je, da so pred nami še veliko pomembnejše tekme,« razmišlja Saša Nikitović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine