Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Pianigianijeva četa v Tel Aviv po prve evropske odgovore

Košarkarji Cedevite Olimpije danes v Izraelu pri Hapoelu. Pot do končnice evropskega pokala bo še težja kot v prejšnji sezoni.
Jaka Blažič in soigralci bodo morali v naslednjih mesecih prepričati Olimpijine navijače in jih privabiti v Stožice. FOTO: ABA
Jaka Blažič in soigralci bodo morali v naslednjih mesecih prepričati Olimpijine navijače in jih privabiti v Stožice. FOTO: ABA
3. 10. 2023 | 05:00
5:13

V nadaljevanju preberite:

Po združitvi ljubljanske Olimpije in zagrebške Cedevite leta 2019 se je Cedevita Olimpija približevala vrhu evropskega pokala z majhnimi koraki in se v sezoni 2021/22 uvrstila v četrtfinale, nato pa se začela znova oddaljevati od elite. V prejšnji zimi je iztržila le tri zmage v 18 nastopih, v poletnih mesecih pa znižala klubski proračun za približno tretjino, kar ni najboljši obet. Težave so bile vidne že v prvih regionalnih nastopih, danes ob 19. uri pa bo na vrsti prva evropska ura resnice. Ljubljančani se bodo v Tel Avivu pomerili z izraelskim podprvakom Hapoelom.

Kako prvi dvoboj pričakuje Olimpijin trener Simone Pianigiani? Kaj bo glavni cilj njegovega moštva v prihodnjih tednih? Ali ima njegov kolega Danny Franco na klopi Hapoela podobne uvajalne težave? Zakaj se bo v novi sezoni težje uvrstiti v končnico evropskega pokala? S čim se tolažijo lani razočarani navijači Ljubljančanov? V kakšno popotnico so vstopili v tekmovanje izzivalci Cedevite Olimpije?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine