Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Nekdanji član Olimpije zapustil prvake, a zmaguje naprej

Košarkarji Philadelphie 76ers po šestih tekmah kraljujejo na vrhu vzhodne konference v ligi NBA.
Tobias Harris je bil najbolj učinkovit v moštvu Phialdelphie. FOTO: Eric Hartline/Usa Today Sports
Tobias Harris je bil najbolj učinkovit v moštvu Phialdelphie. FOTO: Eric Hartline/Usa Today Sports
3. 1. 2021 | 08:11
3. 1. 2021 | 08:27
2:37
Košarkarji moštva Philadelphia 76ers so nanizali še peto zmago v tej sezoni lige NBA, potem ko so na svojem parketu s 127:112 premagali igralce kluba Charlotte Hornets. Z izkupičkom petih zmag in le enega poraza so varovanci trenerja Doca Riversa na vrhu vzhodne konference; takšen izplen imajo po šestih tekmah sicer le še Phoenix Suns, ki vodijo na zahodu.

Največ točk je k novemu uspehu Philadelphie prispeval Američan Tobias Harris (24), le tri manj je dosegel njegov rojak Seth Curry, dvajsetici pa sta se približala še Kamerunec Joel Embiid (19) in Američan Shake Milton (18). Danny Green, nekdanji član Olimpije, ki se je v prejšnji sezoni še v dresu moštva Los Angeles Lakers veselil naslova prvakov, je k zmagi dodal trinajst točk.
Danny Green se je v prejšnji sezoni veselil naslova prvakov kot član moštva Los Angeles Lakers, zdaj zmaguje v dresu Philadelphie 76ers. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP
Danny Green se je v prejšnji sezoni veselil naslova prvakov kot član moštva Los Angeles Lakers, zdaj zmaguje v dresu Philadelphie 76ers. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP


Toda Rivers kljub novemu prepričljivemu uspehu ni bil povsem zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Jezil se je predvsem zaradi velikega števila izgubljenih žog (21). »To je nevaren način igre, ki si jo bomo še enkrat ogledali in proučili v posnetku,« je zmajeval z glavo trener Philadelphie, s katerim se je strinjal tudi Green. »V obrambi moramo igrati bolje in ne smemo več izgubljati žog. To sta dve stvari, na kateri se bomo morali osredotočiti v prihodnje. Če pa bomo še naprej tako zadevali, smo lahko še kako nevarni,« je ocenil 33-letni Američan, ki je za Olimpijo igral leta 2011.

Pri Charlottu je bil daleč najbolj razpoložen Američan Terry Rozier, ki je zbral kar 35 točk (z metom iz igre 12:18, od tega 7:11 za tri točke). Vendar brez prave pomoči soigralcev, med katerimi kaže omeniti še dvajset točk Gordona Haywarda, ni mogel preprečiti nove zmage Philadelphie.

Drugi izidi – Indiana Pacers : New York Knicks 102:106, Orlando Magic : Oklahoma City Thunder 99:108, Atlanta Hawks : Cleveland Cavaliers 91:96, New Orleans Pelicans : Toronto Raptors 120:116.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine