Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Na seznamu tudi Čančar in Tobey, a brez Samarja

Slovenski selektor Aleksander Sekulić je razkril 16 igralcev, na katere računa v kvalifikacijah za olimpijske igre. Na njem tudi Luka Dončić in Mike Tobey.
V slovenski izbrani vrsti zaenkrat ni presenečenj. Foto Fiba
V slovenski izbrani vrsti zaenkrat ni presenečenj. Foto Fiba
N. Gr., STA
6. 6. 2024 | 07:10
6. 6. 2024 | 07:13
2:22

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil prvi seznam kandidatov za olimpijske kvalifikacije v Pireju. Na njem je 16 imen, tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar in Edo Murić, ki okrevata po dolgotrajnih poškodbah kolena.

Reprezentanca bo s pripravami začela v ponedeljek in uvodni teden preživela v Zrečah ter se nato preselila v Ljubljano. Košarkarji iz lige NBA se reprezentančnim zasedbam lahko pridružijo 17. junija. Po odsotnosti zaradi poškodbe se v izbrano vrsto vračata Murić in Čančar. Na spisku je tudi Luka Dončić, ki danes ponoči začenja veliki finale ligi NBA, kjer se njegov Dallas meri z Bostonom. Vprašanje, če bo po naporni klubski sezoni Dončić nared še za reprezentančno poletje, bo odgovor dobilo, ko bo znan prvak lige NBA.

Novinec na seznamu je Miha Cerkvenik, sicer pa presenečenj ni. Mesto naturaliziranega košarkarja zaseda Mike Tobey, čeprav je bilo veliko govora o morebitnem prihodu Josha Neba v slovensko izbrano vrsto, a se, vsaj zaenkrat, prestop še ni realiziral.

Izbrana vrsta bo med pripravami na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne dvoboje. Za uvod bo 23. junija gostovala v litovski prestolnici Vilni, dvakrat pa se bo v Stožicah predstavila domačim navijačem. 25. junija se bo še drugič pomerila z Litvo, tri dni kasneje pa še z Brazilijo.

Seznam reprezentančnih kandidatov:

Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Miha Cerkvenik (Krka), Vlatko Čančar (Denver Nuggets, ZDA), Žiga Dimec (Anwil Wloclawek, Poljska), Luka Dončić (Dallas Mavericks, ZDA), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (JDA Dijon, Francija), Alekse Nikolić (ES Chalon, Francija), Tibor Mirtič (Kansai Helios Domžale), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Bine Prepelič (Spirou Basket Charleroi, Belgija), Klemen Prepelič (Galatasaray, Turčija), Leon Stergar (Krka), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Jan Špan (Krka) in Mike Tobey (Crvena zvezda, Srbija).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine