Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Madrid je pozdravil Luko Dončića

Tudi Real in Anadolu Efes vodita z 1:0 v četrtfinalu evrolige.
Realova zvezdnika Felipe Reyes (levo) in Sergio Llull (desno) sta izročila spominski pokal Luki Dončiću. FOTO: Euroleague
Realova zvezdnika Felipe Reyes (levo) in Sergio Llull (desno) sta izročila spominski pokal Luki Dončiću. FOTO: Euroleague
17. 4. 2019 | 23:28
2:32
Tudi drugi dan četrtfinalnih dvobojev evrolige je bil po okusu prvih štirih nosilcev končnice, ki ostajajo neporaženi. Za razliko od torka so gledalci vendarle občutili precej več vznemirjenja. Še posebej v Madridu, kjer je Real zaostajal za Panathinaikosom z 71:72 le 54 sekund pred iztekom igralnega časa, a z dobro obrambo in natančnim izvajanjem prostih metov prišel do zmage s 75:72 in navdušil gledalce, med katerimi je bil tudi Luka Dončić. Dallasov as je v španski prestolnici pozdravil nekdanje soigralce, prejel pa je posebno trofejo v spomin na podvige, ki jih je pripravil v dresu kraljevskega kluba. Na osrednjem ekranu so ga pozdravili z napisom Dobrodošel doma, Luka.

Med njegovimi nasledniki sta tokrat izstopala Jeffery Taylor (13 točk) in Fabien Causeur (12). Klemen Prepelič je dosegel 7 točk (met za dve 1:1, za tri 1:3, prosti meti 2:2), 1 skok in 2 asistenci v 10 minutah, Anthony Randolph pa se je moral zadovoljiti s 3 točkami in 1 skokom. Pri Panathinaikosu je bil najučinkovitejši Nick Calathes s 17 točkami.
 

Blažičevo moštvo klonilo


Košarkarji Barcelone so v Istanbulu resno ogrožali Anadolu Efes in dve minuti pred koncem tekme zaostajali le za pet točk. Tehtnico je na stran gostiteljev prevesil srbski branilec Vasilije Micić s štirimi točkami za končnih 75:68. Micić je bil z 21 točkami tudi prvi strelec turškega moštva, Shane Larkin in Adrien Moerman sta jih dodala po 12. Pri Barceloni je Hrvat Ante Tomić dosegel 14 točk, Kanadčan s slovenskimi koreninami Kevin Pangos jih je pristavil 12, Jaka Blažič pa je v skupno bero prispeval 4 točke (met za dve 2:3, za tri 0:1) in 2 skoka v 16 minutah igre.


Jutri bosta že na sporedu novi tekmi v Moskvi in Istanbulu, kjer bosta CSKA in Fenerbahče poskušala povišati svojo prednost nad Baskonio in Žalgirisom na 2:0.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine