Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Začetek po okusu velikih

Prvi tekmi četrtfinala evrolige košarkarjem CSKA in Fenerbahčeja.
Sergio Rodriguez je bil prvi strelec CSKA ob zmagi nad španskim podprvakom. FOTO: Euroleague
Sergio Rodriguez je bil prvi strelec CSKA ob zmagi nad španskim podprvakom. FOTO: Euroleague
16. 4. 2019 | 22:05
2:00
Končnica košarkarske evrolige se je začela z gladkima zmagama prvih nosilcev: moskovskega CSKA, evropskega klubskega prvaka leta 2016, in Fenerbahčeja, ki je lovoriko osvojil leto dni pozneje. Rusko moštvo je v dvoboju z Baskonio iz Vitorie tesno izgubilo prvo četrtino in ob polčasu vodilo le s 44:40, a dobilo drugih 20 minut dvoboja s 50:28 in zmagalo s 94:68. Najučinkovitejši v njegovih vrstah je bil španski organizator igre Sergio Rodriguez z 19 točkami, Cory Higgins jih je pristavil 12, Nando De Colo pa 11; pri Baskih je izstopal Shavon Shields s 17 točkami.

V Istanbulu je Fenerbahče opravil veliko dela že do glavnega premora (38:21), v tretji četrtini je prekosil Žalgiris z 21:14 in si že zagotovil zmago; prednost je na koncu znašala 76:43. Glavni strelci zmagovalcev so bili Srba Nikola Kalinić (16) in Marko Gudurić (13) ter Erick Green (12), pri zasedbi iz Kaunasa je le branilec Marius Grigonis (10) dosegel dvomestno število točk.
 

Jutri še po slovenskih notah


Jutri bosta na sporedu še dve tekmi s slovenskim pridihom: Anadolu Efes – Barcelona in Real Madrid – Panathinaikos. Na prvi bo eden od adutov katalonskega moštva Jaka Blažič, na drugi pa bosta barve kraljevskega kluba branila Klemen Prepelič in Anthony Randolph.

V četrtfinalu moštva igrajo na tri zmage.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine