Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić razkril cilje za novo sezono (VIDEO)

Košarkarji kluba Dallas Mavericks so imeli medijski dan, ki je tradicionalen uvod pred novo sezono lige NBA.
Luka Dončić meri na vrh. FOTO: Elsa Getty/AFP
Luka Dončić meri na vrh. FOTO: Elsa Getty/AFP
M. Š., STA
30. 9. 2024 | 22:13
30. 9. 2024 | 22:38
2:37

Košarkarji moštva Dallas Mavericks so imeli dan za medije, ki je tradicionalen uvod pred novo sezono lige NBA. V ospredju je bil Luka Dončić, ki je med drugim povedal, da se je poleti spočil in da se veseli sodelovanja z novim soigralcem, Klayom Thompsonom. Z njim ekipa v novi sezoni meri na vrh.

Potem ko je Dallas lani igral v zaključnem dvoboju, v katerem je z 1:4 v zmagah izgubil z Boston Celtics, Dončić pravi, da je letos cilj naslov prvaka. »Finale je bil izjemna izkušnja, ki nam bo v prihodnje zagotovo pomagal k uresničitvi cilja. Motiviral nas je in pokazal, kaj moramo izboljšati. V prejšnji sezoni nismo bili dovolj dobri za lovoriko,« je dejal 25-letni Ljubljančan, ki bo začel sedmo sezono v ligi NBA. Na vprašanje, naj z eno besedo opiše pričakovanja pred sezono, je Dončić odgovoril: »Naslov, to je naš cilj.«

Dallas se je letos okrepil s štirikratnim prvakom lige NBA Klayom Thompsonom, ki je bil trinajst sezon član zasedbe Golden State Warriors. Ekipi sta se sicer pridružila še Naji Marshall in Quentin Grimes. Dončić je priznal, da je bil navdušen, ko je izvedel, da se bo ekipi pridružil izjemni strelec za tri točke. »Klay je neverjeten igralec. Ima štiri prstane za prvaka. Komaj čakam, da ga vidim na igrišču,« je omenil Dončić.

Slovenski zvezdnik je novinarjem še povedal, da si je poleti po krajši reprezentančni akciji vzel čas za družino, razložil jim je, da se je udeležil poslovilne tekme Gorana Dragića, ves čas pa je tudi pridno vadil oziroma vzdrževal telesno pripravljenost.

Dallas bo v pripravah za novo sezono odigral štiri tekme. Doma se bo pomeril z Memphis Grizzlies (8. 10.), Utah Jazz (11. 10.) in Milwaukee Bucks (18. 10.), vmes pa ga čaka še gostovanje pri Los Angeles Clippers (15. 10.). Uvodno tekmo sezone v ligi NBA bo odigral 25. oktobra doma proti moštvu San Antonio Spurs.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine