Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Košarkarji Primorske potrdili napredovanje v ligo ABA

Košarkarji Sixta so na gostovanju v Skopju dobili tudi tretjo tekmo finala lige ABA 2 proti MZT s 66:61 in se uvrstili v prvo ligo. 
Primorska se veseli uvrstitve v prvo ligo. FOTO: ABA
Primorska se veseli uvrstitve v prvo ligo. FOTO: ABA
N. Gr.
13. 12. 2018 | 19:33
4. 4. 2019 | 20:28
1:53
Po izpadu Petrola Olimpije iz prve lige ABA je imela Slovenija v prihodnji sezoni zagotovljenega le enega predstavnika, v prvi ligi bo igrala Krka, možnosti je imela še Sixt Primorska, ki se je v finalu druge lige ABA pomerila z MZT iz Skopja. 

Prvi dve tekmi so košarkarji Primorske prepričljivo dobili, potrebovali pa so še tretjo zmago, da bi potrdili napredovanje v prvo ligo. Na tekmi v Skopju so se tudi domači gledalci že nekoliko predali, dvorana je bila bolj kot ne prazna, domačini pa so vseeno začeli dobro in prvo četrtino dobili z 21:19. 

Košarkarji Sixta so odločilno prednost naredili v drugem in tretjem delu, drugega so dobili z 20:13, tretjega pa s 17:9. Zdelo se je, da je tekma že odločena, a so se košarkarji MZT še enkrat zbrali in se približali le na tri točke zaostanka, v zaključku pa so varovanci Jurice Golemca še enkrat stopili na plin in z zmago s 66:61 potrdili uvrstitev v prvo ligo. 

Najboljša posameznika Sixt Primorske na današnji tekmi sta bila Marko Jagodić Kuridža s 17 točkami, ki je bil hkrati proglašen za MVP finala, ter Lance Harris, ki je dosegel 14 točk.

Sixt Primorska : MZT Skopje 66:61 (19:21, 39:34, 56:43)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine