Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Koprčani bi z večjim veseljem obiskali Tivoli kot Stožice

Po zmagi v Ostendeju bo Petrol Olimpija v derbiju 4. kola DP gostila Sixt Primorsko, s katero ima neporavnane račune.
Marko Jagodić Kuridža (z žogo) se je na superpokalni tekmi z Olimpijo izkazal s 23 točkami in 7 skoki. FOTO: Tomi Lombar
Marko Jagodić Kuridža (z žogo) se je na superpokalni tekmi z Olimpijo izkazal s 23 točkami in 7 skoki. FOTO: Tomi Lombar
2. 11. 2018 | 09:01
4:16
Ljubljana – Če bi upoštevali zgolj razplet letošnjega slovenskega superpokala, v katerem je Sixt Primorska vodila sredi Tivolija že z 20 točkami prednosti in premagala Petrol Olimpijo s 83:71, bi njun današnji dvoboj za točke lige Nova KBM težko opredelili za veliki derbi 4. kola. Toda upoštevati moramo, da bo državni prvak zadnjih dveh sezon gostil moštvo, ki je v tretjem letu obstoja novega koprskega kluba osvojilo že dve domači lovoriki (lani še pokal Spar, prav tako v Tivoliju) in da obe zasedbi žene svež veter.

Sixt Primorska za razliko od Ljubljančanov ni odvisna od dnevnih muh svojih košarkarjev. V 2. ligi ABA je s sredino zmago nad Lovćenom 77:74 ostala na vrhu razpredelnice z imenitno bero 6:0, dosegla je dva uspeha več kot Rogaška in Helios Suns (po 2:4) skupaj. Edini poraz v sezoni je okusila v tekmi DP v Rogaški Slatini in ima enak izkupiček 2:1 kot Olimpija, ki je doživela polom v Novem mestu. Stožiška zasedba je v torek končno nagradila svoje privržence za vztrajnost in potrpljenje, saj je v Ostendeju z 79:73 dosegla prvo zmago v Fibini ligi prvakov in končno prikazala nekaj več zrelosti. Predvsem je zaigrala bistveno bolje v obrambi, še vedno pa je imela rezerve pri skokih, kolektivni igri (zbrala je le 7 asistenc) in izgubljenih žogah (16), pa tudi strelsko razpoloženi Jan Špan (23 točk – za tri 5:8) bi lahko imel kakšnega učinkovitega soigralca v bližini obroča.
 

Vrnil se je Simonović


Pred novim soočenjem zasedb, ki sta v zadnjih dveh sezonah osvojili vse slovenske lovorike, a bo »na žalost« Koprčanov v Stožicah, so Ljubljančani dočakali še enega košarkarja. Pridružil se jim je Marko Simonović, ki je poleti podpisal večletno pogodbo, a se hkrati dogovoril, da bo uvodna meseca sezone preživel pri moštvu Roseto Sharks na Apeninskem polotoku, da bi izpolnil zadnje pogoje za pridobitev italijanskega državljanstva. A 19-letnemu in 210 cm visokemu črnogorskemu krilnemu centru se načrti niso povsem uresničili, saj pri naših sosedih ni dobil veliko priložnosti za igro v ligi A2. Pri Olimpiji bodo morali torej vložiti obilo energije, da bi ga košarkarsko prebudili, pa čeprav imajo v članskem moštvu kar 19 mož in temu primerne težave. Še posebej z organizatorji igre. Scottie Reynolds je izpustil zadnje nastope zaradi načete zadnje stegenske mišice, Jan Barbarič okreva vse od začetka prejšnje sezone, letošnja pridobitev Jalek Felton pa še ni odigral uradne tekme, saj pri klubu želijo najprej priti do dna njegovemu zdravstvenemu stanju.

»Simonović je z nami preživel skoraj celotno pripravljalno obdobje. Veseli nas, da znova vadi z nami, na parketu pa ga želimo čim prej videti tudi na tekmah. Naše moštvo je bilo zaradi sporeda tekem in porazov, ki smo jih doživeli v zadnjem času, pod precejšnjim pritiskom, upam pa, da bo šla po zmagah v Šentjurju in Ostendeju krivulja počasi navzgor. Sixt Primorska igra zelo dobro. Vsi vemo, kaj se je zgodilo na superpokalni tekmi, uspeh pa bi bil za nas odlična popotnica pred ponedeljkovim gostovanjem pri Budućnosti v ligi ABA,« pričakuje Olimpijin trener Zoran Martič.

Pari 4. kola lige Nova KBM, danes: Petrol Olimpija – Sixt Primorska (18.45); sobota: Ilirija – Rogaška (19), Zlatorog – Šenčur GGD (19), Helios Suns – Šentjur (19); odigrano v torek – Krka : Hopsi Polzela 84:58.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine