Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ko je Luka Dončić počival, je Brooklyn izpeljal preobrat

Dallas izgubil petič zapored v NBA v domači dvorani. Ljubljančan je bil najboljši domači igralec, a je 15 sekund pred koncem zgrešil trojko za podaljšek.
Luka Dončić je bil znova prrvi mož Dallasa, ki pa je izgubil že peto zaporedno tekmo pred svojimi navijači. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Luka Dončić je bil znova prrvi mož Dallasa, ki pa je izgubil že peto zaporedno tekmo pred svojimi navijači. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
G. N.
8. 12. 2021 | 05:37
8. 12. 2021 | 09:40
2:18

Košarkarji Dallasa so tri četrtine tekme proti vodilnemu moštvu vzhodne konference Brooklynu držali vajeti igre v svojih rokah, v zadnji pa občutili moč Kevina Duranta in Jamesa Hardna ter izgubili še petič zapored pred svojimi navijači – 99:102. Luka Dončić je dosegel 28 točk, devet asistenc in šest skokov v 37 minutah, a 15 sekund pred koncem zgrešil met za tri točke za podaljšek. Nato je trojko zgrešil še Tim Hardaway Jr.

Prerekanja s sodniki so že sestavni del tekme Luke Dončića. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Prerekanja s sodniki so že sestavni del tekme Luke Dončića. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Dallas je v tretji četrtini ušel tekmece že za 17 točk (71:54). S prednostjo 86:75 so Teksašani šli v zadnjo četrtino in z Dončićem na rezervni klopi. Gostje so z delnim izidom 10:2 ujeli priključek in tudi izpeljali preobrat.

Dončić se je po tekmi po malem moral tudi zagovarjati zaradi svoje ne najbolj idealne telesne pripravljenosti. Odvečni kilogrami so  zmotili tudi nekatere nekdanje NBA zvezdnike.

»Vem, da moram igrati bolje. Imel sem dolgo poletje. Bili smo na olimpijskih igrah, nato sem si vzel tri tedne prosto, malce sem se odpočil, oddahnil, mogoče celo preveč,« se je pridušal Dončić in potarnal, da je imel vso tekmo zdravstvene težave. »Še me vedno boli gleženj. Poskušam igrati, trenirati, ampak vseeno boli.«

Pri Brooklynu je Durant 11 točk od skupno 24 dosegel v zadnji četrtini, Harden pa je bil blizu trojnega dvojčka, 23 točk, 12 asistenc in 9 skokov.

Dončić je imel slab met za tri točke (3:11), skupnega 9:20. Dallas je izjemno slabo metal izza črte – 9:46. Tim Hardaway Jr. je zgrešil vseh sedem poskusov. Kristaps Porzingis je dosegel 17 točk.

Jutri bo Dallas gostoval v Memphisu.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine