Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Goran Dragić in soigralci niso izkoristili prve zaključne žoge

Skupni izid v zmagah je 3:1 za Miami, ki je izgubil šele prvo tekmo v letošnji končnici lige NBA.
Goran Dragić bo moral počakati na preboj v konferenčni finale lige NBA. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Goran Dragić bo moral počakati na preboj v konferenčni finale lige NBA. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
I. B.
7. 9. 2020 | 00:30
7. 9. 2020 | 07:59
2:09
V ligi NBA stopnjujejo napetost v končnici, izenačene tekme se vrstijo ena za drugo. Košarkarji Miami Heat so tako v nedeljo zvečer igrali četrto tekmo polfinala vzhodne konference z Milwaukeejem in izgubili po podaljšku z izidom 115:117. Goran Dragić in soigralci tako niso izkoristili prve zaključne žoge za preboj v finale vzhoda. Skupni izid v zmagah je 3:1 za Miami, ki je izgubil šele prvo tekmo v letošnji končnici lige NBA.

Goran Dragić je igral 39 minut, v tem času pa dosegel 17 točk (za tri 1:9, za dve 4:8, prosti meti 6:7) ter zbral štiri skoke in osem asistenc, storil je tudi štiri osebne napake. Najboljši strelec v poraženi ekipi je bil sicer Bam Adebayo (26), pri Milwaukeeju pa je izstopal Khris Middleton (36), ki je zadel tudi odločilno trojko ob koncu podaljška.



Miami je sicer vodil že s 3:0 v zmagah, potem ko je v prejšnji tekmi zmagal s 115:100, Dragić pa je prispeval 15 točk, pet skokov in tri podaje. Peta tekma konferenčnega polfinala bo na sporedu v torek.


Na zahodu izenačeno


Na zahodu pa so Los Angeles Lakers v konferenčnem polfinalu proti Houston Rockets izid v zmagah poravnali na 1:1, potem ko so na drugi tekmi slavili s 117:109.

Raketam je sicer po zaostanku za 21 točk skoraj uspel popoln preobrat, a je na sceno stopil prvi zvezdnik lige LeBron James, ki je le za malo zgrešil trojni dvojček z 28 točkami, 11 skoki in devetimi podajami. Prvi strelec jezernikov je bil sicer Anthony Davis s 34 točkami.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine