Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
EP v košarki 2022

Selektor črtal Gregorja Horvata in Jakoba Čebaška

Aleksander Sekulić med dvanajst izbrancev za evropsko prvenstvo v košarki uvrstil tudi Luko Rupnika.
Aleksander Sekulić je razblinil še zadnje neznanke o tem, kdo ne bo med dvanajstimi košarkarji, ki bodo na evropskem prvenstvu branili naslov prvaka stare celine. FOTO: Fiba
Aleksander Sekulić je razblinil še zadnje neznanke o tem, kdo ne bo med dvanajstimi košarkarji, ki bodo na evropskem prvenstvu branili naslov prvaka stare celine. FOTO: Fiba
G. N., STA
29. 8. 2022 | 11:18
31. 8. 2022 | 10:28
2:11

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je tri dni pred začetkom 41. evropskega prvenstva določil dvanajsterico igralcev, ki bo v Kölnu ter Berlinu branila zlato medaljo iz Istanbula 2017. Kot zadnja sta izpadla Gregor Hrovat in Jakob Čebašek. Reprezentanco tako sestavljajo Goran Dragić, Žiga Samar, Luka Rupnik, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Mike Tobey, Jaka Blažič, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar in Luka Dončić.

»Izbrati dvanajsterico igralcev za tako veliko tekmovanje, na katerem hkrati braniš zlato kolajno, ni lahka stvar. Odločitev smo sprejeli po tehtnem premisleku in s ciljem, da bo reprezentanca čim bolj uspešna. Mesto bi si zaslužili tudi drugi igralci, ki so bili zadnji mesec na pripravah, a žal je prostora v ekipi le za dvanajst fantov. Izbrali smo igralce, ki bodo v naslednjih dvajsetih dneh, če bomo seveda do konca ostali na prvenstvu, funkcionirali čim bolje med seboj in Sloveniji prinesli dober rezultat. Zavedamo se, da smo v ožjem krogu favoritov za odličje in upamo, da to dejstvo ne bo prineslo prevelike odgovornosti oziroma bremena,« je povedal Aleksander Sekulić.

Slovenija bo na prizorišče predtekmovalne skupine B v Köln prispela danes popoldan, prvi trening pa bo opravila v torek. Uvodna preizkušnjo na EP jo čaka v četrtek ob 17.15 proti Litvi. V skupini so še Madžarska (3. september, 20.30), Bosna in Hercegovina (4. september, 17.45), Nemčija (6. september, 20.30) in Francija (7. september, 17.15). V osmino finala v Berlin se bodo uvrstile prve štiri ekipe.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine