Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   EP v košarki 2022

Zmage si bodo zbrisali iz misli in začeli iz ničle

Slovenski košarkarji prehajajo k vrhuncu leta. Estonija in Nemčija tekmovalni uvod pred obrambo prestola na evropskem prvenstvu.
Slovenska reprezentanca pričakuje številne izzive z Luko Dončićem na čelu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Slovenska reprezentanca pričakuje številne izzive z Luko Dončićem na čelu. FOTO: Leon Vidic/Delo
23. 8. 2022 | 05:00
23. 8. 2022 | 08:13
4:59

V nadaljevanju preberite:

Slovenski košarkarji so se sprehodili skozi pripravljalno obdobje s teniškim izkupičkom 6:0, s katerim so lahko zelo zadovoljni. Zaradi bogatih izkušenj pa vedo, da kaže ogrevalne izide vzeti z veliko rezerve, saj so tekmovalni dvoboji nekaj povsem drugega. Prvi jih čaka že v četrtek v Celju proti Estoniji ob nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023, pred začetkom evropskega prvenstva pa se bodo v nedeljo spopadli še z Nemčijo v Münchnu.

Slovenski reprezentanti se zelo dobro poznajo, kar jim omogoča nekoliko več prožnosti pri uigravanju. Skupaj so se kalili v mladih selekcijah in klubih, brata Goran in Zoran Dragić, Edo Murić in Luka Rupnik so igrali že na EP 2011, na domačem eurobasketu 2013 se jim je pridružil Jaka Blažič, na SP leto dni pozneje še Klemen Prepelič in Aleksej Nikolić. Ob trdnem okostju moštva je bilo lažje vsem, ki so se vključili pozneje, najlažje seveda Luki Dončiću, saj bi lahko zaradi svoje božanske nadarjenosti imenitno sodeloval na parketu tudi z ulično svetilko.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine