Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Dubaju pričakovano zelena luč za ligo ABA

Potem ko je klub iz ZAE obogatil ponudbo, regionalna košarkarska sezona 2024/25 s 16 moštvi, kar je lahko dobra vest za Krko.
Novak Đoković s svojima mlajšima bratoma Markom (desno) in Đorđetom (v sredini), slednji nastopa kot podpredsednik KK Dubaj. FOTO: Instagram
Novak Đoković s svojima mlajšima bratoma Markom (desno) in Đorđetom (v sredini), slednji nastopa kot podpredsednik KK Dubaj. FOTO: Instagram
19. 3. 2024 | 18:33
19. 3. 2024 | 18:44
4:03

V nadaljevanju preberite:

Kar je košarkarska javnost pričakovala že prejšnji teden, se je uresničilo danes. Skupščina lige ABA je potrdila pridružitev moštva iz Dubaja, ki je nekoliko povišala svojo finančno ponudbo za triletno včlanitev z možnostjo podaljšanja sodelovanja. Od 11 udeležencev regionalnega prvenstva z glasovalno pravico jih je sklep podprlo devet – tudi Cedevita Olimpija in Krka –, ne pa Partizan, medtem ko Budućnost ni poslala svojega zastopnika na sestanek.

Zakaj trenutno 2. in 3. klub lige ABA nista podprla njene širitve? Kdo je zastopal Dubaj na pogajanjih? Kakšno je novo finančno ozadje dogovora? Zakaj sta bili obe strani pod dodatnim pritiskom? Za sezono 2024/25 je v regionalnem prvenstvu predvidenih 16 moštev, kdo? Kaj to pomeni za novomeško Krko, ki se že nekaj časa bori za obstanek? Koliko naj bi jih sodelovalo leto dno pozneje?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine