Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Tudi Dubaj je precej bližje evroligi kot Ljubljana

Največje mesto v ZAE je ob velikem finančnem potencialu in podpori srbskih lobijev zelo resen kandidat za igranje v košarkarski ligi ABA.
Arena Coca Cola v Dubaju za 17.000 gledalcev pričakuje košarkarske spektakle. FOTO: Instagram
Arena Coca Cola v Dubaju za 17.000 gledalcev pričakuje košarkarske spektakle. FOTO: Instagram
24. 12. 2023 | 05:00
25. 12. 2023 | 00:47
5:00

V nadaljevanju preberite:

Košarkarsko naključje je hotelo, da se je ljubljanska Olimpija združila z zagrebško Cedevito junija 2019, ko se je evroliga razširila s 16 moštev na 18. To je dodatno okrepilo optimizem Emila Tedeschija, mecena Cedevite Olimpije, saj je vzneseno napovedal preboj novega kluba med najboljše v Evropi v najkrajšem možnem času. Dobra štiri leta pozneje je stožiško moštvo po rezultatih veliko bliže Fibinemu pokalu, po teži četrtemu razredu na stari celini, kot evroligi, čeprav naj bi ta v prihodnjih letih dobila še dva člana. Zato pa se zelo diskretno vanjo prebija – Dubaj!

Največje mesto v Združenih arabskih emiratih je po prepričanju dobrih poznavalcev razmer zelo resen kandidat za pridobitev evroligaške licence ob Parizu in Londonu. Zakaj? Koliko bi ga stala igralna licenca? Da bi premagali miselno blokado, ker si arabski naftni mogotci želijo kupiti mesto med športno elito, vpleteni iščejo dodatne rešitve, ki imajo korenine tudi v Srbiji. Kaj pravi direktor lige ABA Milija Vojinović? Prvi korak pri povezovanju je že mimo, kdaj mu bodo sledili naslednji? Kaj medtem pravi generalni direktor evrolige Paulius Motiejunas o širitvi tekmovanja in zakaj se nekdanji prvi mož Jordi Bertomeu zavzema za vključitev dodatnih tržišč?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine