Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Dubajski milijoni za evroligo dodatno povečali apetite v ligi ABA

Z 1,5 milijona evrov letne pristopnine za regionalno košarkarsko ligo kandidati iz ZAE niso poželi navdušenja, v torek naslednji krog pogajanj.
Mladinska ekipa Dubai Falcons (v beli opremi) že tekmuje v regionalni ligi. FOTO: ABA
Mladinska ekipa Dubai Falcons (v beli opremi) že tekmuje v regionalni ligi. FOTO: ABA
13. 3. 2024 | 16:01
13. 3. 2024 | 16:11
4:25

V nadaljevanju preberite:

Ko se Balkanci in Arabci pogajajo o denarju, stvari niso preproste in nihče ne pristane na prvo ceno, so se šegavo namuznili poznavalci poslovnih običajev po včerajšnji seji skupščine košarkarske lige ABA. Na njej so razpravljali o vključitvi novoustanovljenega kluba iz Dubaja v regionalno prvenstvo na območju nekdanje Jugoslavije. Toda ponujena pristopnina v višini 1,5 milijona evrov na sezono se je zastopnikom staroselcev zdela prenizka. S sogovorniki iz Združenih arabskih emiratov bodo vnovič sedli za pogajalsko mizo 19. t. m.

Košarkarski načrti Dubaja imajo precej širše razsežnosti. Glavni cilj je članstvo v evroligi. Kako velika je razlika v finančnih ponudbah za vstop v tekmovanji? Katere dodatne težave si lahko obetajo klubi v ligi ABA ob dodatnem povečanju števila udeležencev? Po izteku pogodbe s Turkish Airlines naj bi glavni pokrovitelj evrolige s precej bogatejšo ponudbo postal Emirates Airlines, si lahko tudi v regionalni ligi obetajo bogatega sponzorja?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine