Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dragić spet sijajen, Miami na pol poti v veliki finale

Slovenski zvezdnik je tri leta po slovenskem zmagoslavju v Istanbulu proti Bostonu dosegel 25 točk in Vročico popeljal do zmage s 106:101. Zahvala navijačem.
Goran Dragić in Jae Crowder sta se veselila druge zmage Miamija nad Bostonom. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Goran Dragić in Jae Crowder sta se veselila druge zmage Miamija nad Bostonom. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
18. 9. 2020 | 05:58
18. 9. 2020 | 08:27
4:35
Goran Dragić ne popušča, Miami Heat prav tako ne. Pravzaprav se šele ogrevata za vrhunec sezone v ligi NBA. Vročica je v drugi tekmi finala vzhodne konference s 106:101 premagala Boston Celtics in povedla z 2:0 v zmagah. Dragić je bil prvi strelec tekme s 25 točkami!





Slovenski športni navdušenci so v teh dneh v devetih nebesih. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta pred dvojno zmago na kolesarskem Touru, Luka Dončić je bil izbran v idealno peterko NBA. Pred tremi leti sta Dončić in Dragić popeljala Slovenijo do zmage na košarkarskem euru ... Bo po hokejistu Anžetu Kopitarju še eden Slovenec prinesel šampionski prstan v domovino?



Miami je ponovno uprizoril preobrat. V drugi četrtini je zaostajal za 17 točk in ob polčasu je bil rezultat 47:60. Odločilna je bila tretja četrtina, ki jo je dobil s 37:17. Takrat je najbolj blestel Bam Adebayo, ki je dosegel 15 od svojih 21 točk.

Boston, ki je že v prvi tekmi zapravil visoko vodstvo in izgubil po podaljšku, se je vrnil v zadnji četrtini in imel 4:25 pred koncem prednost 94:89. Takrat je s horokom zadel Adebayo, Jimmy Butler pa je ukradel žogo in zabil za 93:94. Mož odločitve je bil Dragić, ki je najprej zadel dva prosta meta, potem pa še trojko čez visokega Daniela Theisa za 100:95 (1:42). 

Goran Dragić je nezaustavljiv. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Goran Dragić je nezaustavljiv. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


»V Orlando smo prišli osvojit prvenstvo. Nizamo zmage in upam, da bodo pri našem imenu še naprej zapisani W,« je povedal Adebayo, ki je ujel deset žog.

Dragić je poleg 25 točk (met iz igre 10/19, za tri 3/7, prosta meta 2/2) zbral še tri skoke in pet podaj. Duncan Robinson je vseh 18 točk dosegel s trojkami. Butler je imel 14 točk, štiri skoke, tri asistence in štiri ukradene žoge.
 

Tri leta od evropskega naslova


Po novi izjemni predstavi je 34-letni Dragić pozdravil tudi slovenske navijače in spomnil na tretjo obletnico osvojitve naslova evropskih prvakov v Istanbulu. »Hvala vam za vso podporo. Skozi vsa moja leta igranja košarke ste vi najboljši. Danes je dan, ko smo osvojili zlato medaljo z našo nacionalno ekipo. Hvala za podporo in upam, da bomo trofejo spet pripeljali nazaj v Slovenijo,« je za Slovensko tiskovno agencijo dejal Dragić.

Goran Dragić je pravi vodja Miamija. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Goran Dragić je pravi vodja Miamija. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports


Zaostanek za 17 točk je povzročila slaba obramba. »Grozni smo bili. Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo biti trdnejši na žogi, da moramo močneje pokriti njihove strelce, in ko to delamo kot ekipa, potem naša igra cveti. Nismo govorili o napadu, obramba je bila glavna skrb.«
 

Več vodij, ki si lahko povedo vse


Dragić je v odločilnih trenutkih tekme prevzel vajeti v svoje roke, vendar je dejal, da je vodja Butler, pa tudi Adebayo, ampak vse je odvisno od dneva. V ekipi si sicer povedo vse in nihče nima dlake na jeziku. »Vedno se vse naravnost in odkrito pogovorimo. Vsak pove drugemu, kaj mu gre, in pri tem ni nobene zamere. Komunikacija je ključna,« STA navaja izjavo slovenskega veterana.



Slovenski as je pohvalil tudi ostrostrelca Robinsona. »Vsi mu pravimo, naj meče na koš. To je njegova naloga, ker je izjemen strelec.« Robinson pa je dejal, da se je od Dragića veliko naučil, čeprav igrata skupaj šele leto dni. »Rad sem z njim na igrišču. Zadeva težke mete in je zanesljiv, to pa je to, kar potrebujemo.«

Goran Dragić je dosegel 25 točk na drugi tekmi. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Goran Dragić je dosegel 25 točk na drugi tekmi. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Tretja tekma bo v noči na nedeljo (2.30). Danes ponoči (3.00) bosta finalno serijo na zahodu začela LA Lakers in Denver Nuggets.

17. septembra 2017 so Slovenci osvojili evropsko prvenstvo. FOTO: Blaž Samec/Delo
17. septembra 2017 so Slovenci osvojili evropsko prvenstvo. FOTO: Blaž Samec/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine