Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Dončić v zgodovino za Jamesom, vendar še vedno lovi Embiida

Slovenski zvezdnik in Tim Hardaway sta družno dosegla 81 točk, Dallas pa izkoristil 62,3 odstotka metov, a se moral pošteno potruditi za zmago nad Orlandom.
Luka Dončić in Paolo Banchero (desno) sta se v Dallasu udarila na vso moč. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Luka Dončić in Paolo Banchero (desno) sta se v Dallasu udarila na vso moč. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
30. 1. 2024 | 15:54
30. 1. 2024 | 16:26
4:57

V nadaljevanju preberite:

Če košarkarsko moštvo na domači tekmi izkoristi kar 62,3 odstotka vseh metov iz igre, ima dva izjemno razpoložena aduta, ki družno dosežeta 81 točk, in še dva z učinkom 20 točk, ima odprto pot do zmage. Dallas se je vendarle moral pošteno potruditi, da je s 131:129 prekosil Orlando, osmo zasedbo v vzhodni konferenci lige NBA. Po vzponih in padcih je med Teksašani prevladalo zadovoljstvo, saj so ob polčasu zaostajali s 16 točkami razlike.

Proti Atlanti je Luka Dončić igral 45 minut in dosegel 73 točk, proti Sacramentu je v 46 minutah zbral 28 točk, zato bi pričakovali, da si bo lahko proti Orlandu privoščil nekoliko več oddiha. Na parketu je prebil »zgolj« 43 minut, manj mu potek tekme ni omogočil. Zakaj ne? Kaj je odločilo zmagovalca in kdo so bili junaki Dallasovega uspeha? Kateri mesti zdaj zaseda Ljubljančan med najboljšimi strelci v ligi NBA in po odigranih minutah? S čim želi biti za zgled soigralcem? V kateri kategoriji je edini v zgodovini ob LeBronu Jamesu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine