Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Luka Dončić ne bo vsakič dosegel 73 točk, a še ni rekel zadnje

V ligi NBA še vedno odmeva podvig slovenskega košarkarskega zvezdnika iz Atlante, ki ga je naslednji večer začinil s trojnim dvojčkom.
Kaj je naslednji cilj Luke Dončića? FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Kaj je naslednji cilj Luke Dončića? FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
28. 1. 2024 | 16:26
30. 1. 2024 | 07:15
4:29

V nadaljevanju preberite:

Luka Dončić je konec tedna navdušil svetovno javnost, ob zmagi košarkarjev Dallasa v Atlanti s 148:143 je nasul tekmecem 73 točk s 75,8-odstotnim metom (za tri 8:13). Po izenačenju četrtega najboljšega dosežka v zgodovini lige NBA za stotico in 78 točkami Wilta Chamberlaina ter 81 Kobeja Bryanta in 45 napornih minutah na parketu pa se je začelo ponujati novo vprašanje. Kako bo naslednji večer kos utrujenosti ob domačem spopadu s Sacramentom?

Le 22 ur po sanjski predstavi se je izkazal z devetim trojnim dvojčkom v sezoni, a že malo zaostal za svojimi fantastičnimi standardi. V dveh večerih je igral 91 minut in zbral 101 točko, kdo v celotni ligi NBA prebije več časa na parketu? Zakaj je vztrajal, da želi nastopiti proti Sacramentu? Naključje – ali tudi ne – je hotelo, da je v Atlanti izboljšal svoj rekord za 13 točk prav ob četrti obletnici smrti legendarnega Kobeja Bryanta. Kakšen neverjeten niz je pred tem uspel Wiltu Chamberlainu v 60. letih? Kaj njegov dosežek pomeni v Dallasovi zgodovini?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine