Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić popeljal Dallas do zmage nad najboljšo ekipo zahoda

Bil je prvi strelec tekme, dodal še šest skokov, osem podaj in eno ukradeno žogo.
Luka Dončić. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Luka Dončić. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
STA
6. 12. 2022 | 06:59
6. 12. 2022 | 08:51
5:04

Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je tokrat s svojo ekipo Dallas Mavericks v domači dvorani American Airlines gostil najboljšo ekipo zahodne konference, Phoenix Suns. Dončić je bil prvi strelec tekme s 33 točkami, s čimer je popeljal Dallas do visoke zmage s 130:111.

Dončić je poleg tega, da je bil prvi strelec tekme, čeprav je celotno zadnjo četrtino počival na klopi, dodal še šest skokov, osem podaj in eno ukradeno žogo.

Zelo sem vesel, je dejal Dončić po zmagi: »Všeč mi je to!«

Spencer Dinwiddie je k zmagi Dallasa, ki si je z delnim nizom 28:8 proti koncu uvodne četrtine priigral pomembno prednost, dodal 21 točk. To je bila obenem prva zmaga Dallasa v rednem delu prvenstva NBA proti soncem po desetih zaporednih porazih proti tej ekipi.

Prvi strelec ekipe iz Arizone, za katero je bil to komaj drugi poraz na zadnjih devetih tekmah, je bil Deandre Ayton z 20 točkami. Devin Booker, ki je imel na prejšnjih štirih tekmah povprečje 39 točk, jih je tokrat zmogel le 11 ob skromnem metu iz igre 4-13.

Tekmo so si na sedežih lastnika Dallasa Jerryja Jonesa ob parketu ogledali tudi zvezdniki lige NFL Odell Beckham mlajši, Micah Parsons in Trevon Diggs. Gledalci so večkrat med tekmo zato vzklikali ne le Dončić, temveč tudi O-B-J!

Tudi Dončić je po tekmi razkril, da se je po tekmi na kratko pogovoril z Beckhamom in se šalil, da ga je skušal prepričati, naj se pridruži Dallas Cowboys.

Vse sem dal od sebe, je v šali dejal Dončić o poskusu rekrutiranja zvezdnika NFL in dodal: »Po tekmi sva govorila. Zato upam, da sem ga prepričal. Ničesar ne smem razkriti. Dajmo, kavboji!«

Naslednja tekma Dončića z Dallasom čaka v noči na sredo po srednjeevropskem času, ko bo gostoval v Koloradu pri Denverju Vlatka Čančarja.

Tisti nasmeh Luke Dončića ... FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Tisti nasmeh Luke Dončića ... FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Jayson Tatum je 17 od svojih skupno 31 točk dosegel v tretji četrtini in popeljal Boston Celtics, najboljšo ekipo lige, do zmage s 116:110 nad Raptors v Torontu. Kelti so sicer še ob polčasu zaostajali, nato pa so si v tretji četrtini priigrali ključno prednost, da so gostiteljem podelili komaj njihov tretji domači poraz to sezono.

Prvaki lige NBA Golden State Warriors so prav tako izgubili v domači dvorani v Kaliforniji, potem ko so jih s 112:104 premagali Indiana Pacers. To je bil za bojevnike komaj drugi poraz v domači dvorani Chase Center v San Franciscu.

Andrew Nembhard je bil z 31 točkami prvi strelec Indiane, pri kateri je skupaj šest igralcev doseglo vsaj deset točk.

Prvi strelec bojevnikov je bil Klay Thompson z 28 točkami, medtem ko je imel zvezdnik Stephen Curry slab večer, saj je zadel le tri od 17 poskusov na poti do 12 točk.

Preprosto prišli so in nas nadigrali, je dejal trener bojevnikov Steve Kerr.

Druga najboljša ekipa vzhoda Milwaukee Bucks je zmagala na gostovanju pri Orlando Magic s 109:102, prvi mož pa je bil Giannis Antetokounmpo, ki je dosedel 34 točk in 13 skokov.

James Harden se je za Philadelphia 76ers po poškodbi in 14 tekmah premora vrnil v ekipo za tekmo proti svojemu nekdanjemu moštvu Houstonu, vendar so rakete pokvarile njegovo vrnitev in po dveh podaljških zmagale s 132:123.

Zvezdnika Los Angeles Clippers Kawhi Leonard in Paul George sta se vrnila v ekipo, kar se je takoj poznalo, saj so Kalifornijci zmagali na gostovanju v Charlottu pri sršenih s 119:117. George, ki je izpustil sedem tekem, je bil prvi strelec gostov z 19 točkami, Leonard jih je dodal 16, vključno z zmagovitim košem 1,4 sekunde pred koncem.

To je bil res dober občutek, je dejal Leonard, dvakratni prvak lige NBA, ki je prisilno počival šest tekem zaradi poškodbe gležnja, in dodal: »Soigralci mi res zaupajo.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine