Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić bo odmor še malo podaljšal, a ni razloga za preplah

Luka Dončić je nazaj v Dallasu, kjer je na treningu dobil udarec v mečno mišico, zato bo predvidoma še teden dni počival.
Luka Dončić je opravil medijske obveznosti, treningi pa bodo še nekoliko počakali. FOTO: Jerome Miron/Reuters
Luka Dončić je opravil medijske obveznosti, treningi pa bodo še nekoliko počakali. FOTO: Jerome Miron/Reuters
3. 10. 2024 | 11:11
3. 10. 2024 | 11:54
1:43

Košarkarji Dallasa že dober teden trenirajo v pripravah na novo sezono, v tem tednu se jim je pridružil še Luka Dončić. Po medijskih obveznostih so se začeli lažji treningi, namenjeni predvsem spoznavanju z novimi soigralci Quentinom Grimesom, Najijem Marshallom in Klayem Thompsonom (več o prenovljeni ekipi Dallasa preberite v sobotnem tiskanem Delu). 

Luka je bil ob prihodu v Dallas dobro razpoložen, dejal je, da je pripravljen na delo, a bo moral na resne treninge še nekoliko počakati. Dobil je namreč udarec v mečno mišico. »Opravili smo magnetno resonanco, ki je pokazala, da je mišica rahlo načeta, zato bo Luka teden dni izven pogona. Bomo videli, kako bo napredoval, a ni posebnih razlogov za skrb, moral bi biti kmalu znova na voljo,« pravi trener Dallasa Jason Kidd.

Dončić na pripravljalnih tekmah, Dallas z njimi začenja v prihajajočem tednu, tako ali tako ne bi imel večje minutaže, morda pa bo zaigral na zadnjih dveh preizkušnjah pred novo sezono z LA Clippers in Milwaukee Bucks. V Dallasu si želijo, da bi letos v rednem delu sezone lahko Dončiću namenili več odmora, zato tudi ne pričakujejo, da bo že 24. oktobra, ko se sezona začenja zares, v vrhunski formi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine