Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Dirk Nowitzki je z zbadanjem dodatno podžgal Luko Dončića

Slovenski košarkarji so v kvalifikacijah za SP 2023 ugnali Švedsko in si zagotovili napredovanje s štirimi zmagami. Glavna Sekulićeva aduta dosegla 51 točk.
Luka Dončić se je tudi v Stockholmu trudil potrditi, da je as najvišjega kova. FOTO: FIBA
Luka Dončić se je tudi v Stockholmu trudil potrditi, da je as najvišjega kova. FOTO: FIBA
3. 7. 2022 | 21:20
3. 7. 2022 | 22:22
6:04

V nadaljevanju preberite:

Ko lahko slovenska košarkarska reprezentanca uvrsti v moštvo svoja največja zvezdnika, je nepremagljiva. Ne le na večere strelskega navdiha, ko je podobna kazenski odpravi, ki hiti popravljati predhodne grehe in melje vse pred seboj. Z Luko Dončićem je doživela le dva poraza v 21 uradnih dvobojih (na lanskih OI), ko je združil moči z Goranom Dragićem, pa je ostala neporažena; družno sta nanizala devet uspehov na EP 2017 in še dva v kvalifikacijah za SP 2023. Na žalost sta ob zmagi na Švedskem s 84:81, ob kateri ni šlo vse tako gladko kot proti Hrvaški, zadnjič skupaj vodila moštvo.

Ob zadnjem dejanju Gorana Dragića v državnem dresu izbrana vrsta še nekoliko obogatila svojo kvalifikacijsko bero. V uvodnem delu je zbrala dve zmagi več (4:2) kot pred štirimi leti pri neuspešnem poskusu preboja na SP 2019: dvakrat je izgubila s Finsko, po dvakrat pa premagala Hrvaško in Švedsko. Kaj se je dogajalo v Stockholm? Kako sta tekmo doživela Goran Dragić in selektor Aleksander Sekulič?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine