Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Denverju sedma zmaga, Vlatku Čančarju štiri minute

Slovenski košarkarski reprezentant se je veselil sedme Denverjeve zmage v NBA, točke pa ob dveh zgrešenih metih ni dosegel.
Srbski center pri Denverju Nikola Jokić (levo) je znova čaral pod obema košema in bil najzaslužnejši za Denverjevo zmago proti Oklahomi. FOTO: Saiah J. Downing/Usa Today Sports
Srbski center pri Denverju Nikola Jokić (levo) je znova čaral pod obema košema in bil najzaslužnejši za Denverjevo zmago proti Oklahomi. FOTO: Saiah J. Downing/Usa Today Sports
G. N., STA
20. 1. 2021 | 07:25
20. 1. 2021 | 07:27
1:57
V ligi NBA je ponoči igral tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar in se v domači dvorani veselil Denverjeve zmage proti Oklahomi s 119:101. Čančar je bil na parketu štiri minute, zgrešil oba meta na koš, zbral pa dva skoka in tekmecem ukradel eno žogo.

S sedmimi zmagami in sedmimi porazi je Denver zdaj uvrščen na sredini lestvice na zahodu. Po dveh dneh počitka ekipo iz Kolorada čaka gostovanje pri četrtouvrščenem Phoenixu.

Nikola Jokić je bil znova osrednji košarkar s 27 točkami in 12 skoki. Monte Morris je dosegel 22 točk, Gary Harris 20, Paul Millsap pa z 21 točkami in 12 skoki prav tako dvojnega dvojčka kot Jokić. Pri Oklahomi je imel z 20 točkami najboljši strelski večer Luguentz Dort, a je 15 košev dosegel že v prvem delu.

Tekmo je Denver odločil v drugi in tretji četrtini, ki ju je dobil za 13 in 10 točk. Gostitelji so bili boljši predvsem v skoku, ki so ga dobili z 58:41.

V drugi tekmi večera je Utah premagal New Orleans s 118:102 in se z 10. zmago prebil na drugo mesto v ligi in na zahodu za LA Lakers. Pri zmagovalcih je z 28 koši izstopal Donovan Mitchell, Zion Williamson jih je za New Orleans dosegel 32.

V moči na četrtek bosta aktivna še druga slovenska košarkarja v ligi. Luko Dončića in Dallas čaka gostovanje v Indianapolisu, Goran Dragić bo z Miamijem gostoval v Torontu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine