Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić našel krivca za poraz v Luki Dončiću

Potem, ko je v porazu proti Chicagu dosegel že 29. trojni dvojček, je slovenski zvezdnik v NBA kritično govoril tudi o svoji sebični predstavi.
»Bil sem sebičen,« je bil kritičen do sebe Luka Dončić, ki je bil z naskokom najboljši mož v Dallasovem moštvu. FOTO: Kevin Jairaj /Usa Today Sports
»Bil sem sebičen,« je bil kritičen do sebe Luka Dončić, ki je bil z naskokom najboljši mož v Dallasovem moštvu. FOTO: Kevin Jairaj /Usa Today Sports
G. N., STA
18. 1. 2021 | 07:26
18. 1. 2021 | 07:27
3:07
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je na tekmi Dallasa proti Chicagu (101:117) dosegel že 29. trojni dvojček, je poraz prevzel na lastna pleča. Enaindvajsetletni Ljubljančan, ki je dosegel 36 točk, 16 skokov in 15 podaj, je po tekmi dejal, da je Dallas izgubil zaradi njegove sebične igre.


Presegel Michaela Jordana


Potem ko je Dončić v prvem polčasu dosegel že 30 točk, se mu je v drugem pri metu ustavilo, kljub temu je že v tretji četrtini prišel do 29. trojnega dvojčka v karieri, s katerim je presegel legendarnega Michaela Jordana in se na 15. mestu večne lestvice izenačil z Grantom Hillom.

Frustrirani Dončić je po tekmi dejal, da krivda za Dallasov še šesti poraz na 12 tekmah leži na njegovih ramenih, ker je igral sebično.

»Drugi polčas sem odigral grozno,« je po tekmi skrušeno dejal Dončić: »Bil sem malo sebičen, ker sem v prvem polčasu zbral že 30 točk.«

Luka Dončić je imel v 23-letnemu Fincu Lauriju Markkanenu več kot dostojnega tekmeca. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Luka Dončić je imel v 23-letnemu Fincu Lauriju Markkanenu več kot dostojnega tekmeca. FOTO: Ronald Martinez/AFP


V obrambi opazovalec


Dončić je na koncu iz igre zadel 13 od 30 metov (prosti meti 4/6), zadel je šest trojk iz 11 poskusov. V statistiko je vpisal še dve ukradeni in štiri izgubljene žoge v 37:30 minute igre. Ob Dončiću, ki še posebej v prvem polčasu v svoji najslabši prvini, obrambni igri, ni bil najbolj razpoložen, je bil drugi najboljši strelec domačih Kristaps Porzingis z 20 točkami, pri gostih pa jih je 29 dosegel Lauri Markkanen.

»To nisem bil jaz v drugem polčasu. V drugem polčasu bom moral igrati precej boljše. Sam sem krivec za poraz,« je še dejal slovenski zvezdnik, ki je postal šele četrti igralec v zgodovini lige NBA, ki je na tekmi zabeležil vsaj 35 točk, 15 skokov in 15 podaj, obenem pa najmlajši, ki mu je to uspelo.


Dve tekmi preloženi, danes še Goran Dragić


LA Clippers so za četrto zaporedno zmago s 129:96 premagali Indiano, Sacramento pa je v domači dvorani kljub 42 točkam De'Aarona Foxa izgubil s 123:128 proti New Orleans. Pri slednjih je blestel Zion Williamson z 31 točkami in šestimi skoki.

Doma je izgubil tudi Denver, za katerega slovenski reprezentant Vlatko Čančar ni igral. s 109:105 je bil boljši Utah Jazz.

Zaradi protokola ob okužbi z virusom sars-cov-2 sta bili preloženi tekmi Cleveland – Washington Wizards in Philadelphia – Oklahoma.

Danes ob 21. uri bo nastopil še še Goran Dragić, ki ga na Floridi čaka obračun z Detroitom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine