Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Božiček Luka je izpolnil praznično željo navijačem Dallasa

Dončić je užival, ko je utišal gledalce v Phoenixu. Na božič v klub 10.000 točk lige NBA v izjemno kratkem času, hitrejša je bila le šesterica legend.
Luka Dončić (z žogo) je v Phoenixu dosegel 14 točk več kot domača asa Devin Booker (levo) in Kevin Durant (desno) skupaj. FOTO: Joe Camporeale/USA Today Sports
Luka Dončić (z žogo) je v Phoenixu dosegel 14 točk več kot domača asa Devin Booker (levo) in Kevin Durant (desno) skupaj. FOTO: Joe Camporeale/USA Today Sports
26. 12. 2023 | 16:24
26. 12. 2023 | 16:41
4:42

V nadaljevanju preberite:

Odkar se je Luka Dončić pred štirimi tedni razveselil rojstva hčerkice Gabriele, igra še bolj navdihnjeno kot prej. Decembra blesti v ligi NBA s povprečjem 37,3 točke, 11,6 asistence in 9,2 skoka. Za božič je še krepko presegel svoje imenitno povprečje. Ob zmagi košarkarjev Dallasa v Phoenixu s 126:120 je moštvu slovitih ostrostrelcev Kevina Duranta in Devina Bookerja nasul kar 50 točk s 60-odstotnim metom iz igre, pristavil pa še 15 skokov v 6 skokov. V prazničnem razpoloženju je preskočil kar nekaj mejnikov.

V Phoenixu še niso pozabili končnice 2022, ko je Dallas presenetljivo izločil Phoenix. Zakaj ne in kako so okoliščine dodatno spodbudile slovenskega zvezdnika? A tudi božič in pričakovanje novega leta imata nanj že kar čudežno moč, kako sta nanj vplivala v preteklosti? Koliko znaša njegov strelski rekord in kdaj ga je dosegel? Pred tekmo v Phoenixu mu je manjkalo 11 točk, da bi presegel mejo 10.000 doseženih točk v ligi NBA. Okroglo mejo je prestopil v svojem 358. nastopu, komu je uspelo hitreje in kdo je bil pri tem mlajši? Koliko košarkarjev je na božič doseglo 50 točk ali več?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine