Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Prvi mož FIBA se veseli bitke med Dončićem in Antetokounmpom za OI

Generalni sekretar Mednarodne košarkarske zveze ne vidi možnosti, da bi se lahko povečalo število košarkarskih reprezentanc na olimpijskih igrah.
Luka Dončić in Giannis Antetokounmpo bosta pripravila spektakel že v kvalifikacijah za OI. FOTO: Michael McLoone/USA Today Sports
Luka Dončić in Giannis Antetokounmpo bosta pripravila spektakel že v kvalifikacijah za OI. FOTO: Michael McLoone/USA Today Sports
17. 12. 2023 | 05:00
5:43

V nadaljevanju preberite:

Pet let je že minilo, odkar je bil Andreas Zagklis po smrti Patricka Baumanna soglasno izbran za generalnega sekretarja FIBA. Prevzel je najvplivnejšo funkcijo v Mednarodni košarkarski zvezi in se soočil s številnimi odprtimi vprašanji, z marsikaterim se spopada tudi v pričakovanju olimpijskega leta 2024. A kot pravi 43-letni grški strokovnjak za športno pravo, je s trendom dogajanj zelo zadovoljen.

Potem ko se je pred dobrimi tremi meseci končalo svetovno prvenstvo za košarkarje, so oči navijačev že nekaj časa usmerjene v Pariz, ki bo med 26. julijem in 11. avgustom gostil olimpijske igre. Zagklis pojasnjuje, zakaj lahko na mundialu nastopi 32 moških izbranih vrst in na evropskem prvenstvu 24, na najuglednejšem tekmovanju pod obroči pa že skoraj pet desetletij zgolj 12. Zakaj šele četrti generalni sekretar v zgodovini FIBA vidi kot del OI že dodatne kvalifikacije s štirimi turnirji in 24 reprezentancami? Bo FIBA ob vse večji komercializaciji košarke končno namenila denarne nagrade za najuspešnejše na velikih tekmovanjih?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine