Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Barcelona ni izgubljala časa, novi trener je Šarunas Jasikevičius

Sloviti Litovec se je poslovil od košarkarjev Žalgirisa in sklenil triletno pogodbo
Šarunas Jasikevičius bo naslednja tri leta vodil košarkarje Barcelone. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Šarunas Jasikevičius bo naslednja tri leta vodil košarkarje Barcelone. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
2. 7. 2020 | 18:30
2. 7. 2020 | 18:55
1:59
Barcelona – Poraz košarkarjev Barcelone v finalu španske lige z Baskonio je hitro stal službe trenerja Svetislava Pešića, saj je imel na voljo najdražjo igralsko zasedbo v Evropi, klubski šefi pa niso izgubljali časa niti, ko so iskali zamenjavo zanj. Krmilo so predali v roke Šarunasa Jasikevičiusa, ki je od 13. januarja 2016 uspešno vodil Žalgiris iz Kaunasa in ga leta 2018 popeljal na finalni turnir evrolige. S Katalonci je sklenil triletno pogodbo.
 
Zdaj 44-letni Jasikevičius je kronal vrhunsko košarkarsko kariero s številnimi podvigi na klubski in reprezentančni ravni (štirikrat je bil prvak evrolige, dvakrat z Maccabijem, po enkrat Barcelono in Panathinaikosom, leta 2003 pa je bil z Litvo evropski šampion), pred katerimi je v sezoni 1999/2000 branil tudi barve Uniona Olimpije v Tivoliju. Za Barcelono je igral štiri leta v dveh epizodah, med prvo (2000-2003) je leta 2003 osvojil naslov prvaka evrolige pod vodstvom Svetislava Pešića, med drugo (2012/13) se je s soigralci prebil med najboljšo evropsko četverico.

Igralsko kariero je končal po sezoni 2013/14 v dresu Žalgirisa in nemudoma postal pomočnik trenerja Gintarasa Krapikasa. Po njegovem prisilnem umiku januarja 2016 pa je prevzel vlogo glavnega stratega ter z zasedbo s Kaunasa osvojil pet zaporednih naslovov litovskega prvaka in trikrat zmagal v pokalnem tekmovanju.
 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine